Αιτίες εμφάνισης σκουληκιών, σημεία και μέθοδοι θεραπείας

Τα σκουλήκια είναι παρασιτικά σκουλήκια που ζουν στο ανθρώπινο σώμα. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν περίπου τριακόσια είδη ελμινθών στον κόσμο. Τα σκουλήκια παρασιτούν στα εσωτερικά όργανα, επιτίθενται σε αυτά και προκαλούν διάφορες ασθένειες.

αιτίες

Σκύλος στο σπίτι ως μικροπωλητής σκουληκιών

Τα αυγά των παρασίτων εισέρχονται στο ανθρώπινο σώμα με διάφορους τρόπους.

  1. Η επαφή είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους εισόδου στο ανθρώπινο σώμα. Τα μεταδοτικά σκουλήκια μεταδίδονται όταν δεν τηρούνται οι κανόνες προσωπικής υγιεινής (άπλυτα χέρια).
  2. γεωελμινθίαση. Οι προνύμφες μπαίνουν στο έδαφος ή στο νερό με τα περιττώματα άρρωστων ζώων ή μέσω της μετάδοσης εντόμων. Οι μύγες είναι ο κύριος φορέας μόλυνσης. Επίσης, πηγή εισβολής είναι η άμεση επαφή με ένα άρρωστο ζώο μέσω περιττωμάτων, σάλιου ή μαλλιού.
  3. βιοελμινθίαση. Η μόλυνση εμφανίζεται μέσω της διατροφικής οδού μέσω της τροφής. Τα αυγά σκουληκιών εισέρχονται στο σώμα μέσω άπλυτων λαχανικών, φρούτων και αυγών. Η κατανάλωση ανεπαρκώς θερμικά επεξεργασμένου κρέατος, ψαριών και θαλασσινών οδηγεί επίσης στην εισβολή.
  4. διαδρομή μετάδοσης. Μερικά παράσιτα εισέρχονται στο σώμα μέσω τσιμπήματος εντόμων.

Σημάδια εμφάνισης σκουληκιών

Κνησμός στον πρωκτό με σκουλήκια

Μπορείτε να αναγνωρίσετε την παρουσία μιας ασθένειας σε ένα άτομο από τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • φαγούρα στον πρωκτό?
  • μετεωρισμός, μετεωρισμός;
  • παραβίαση του σκαμνιού?
  • αλλεργικά εξανθήματα στο σώμα.
  • αλλαγές βάρους?
  • χρόνια κόπωση.

Εάν εμφανιστούν αυτά τα σημάδια, θα πρέπει να επικοινωνήσετε αμέσως με το γιατρό σας, ο οποίος θα εκδώσει παραπεμπτικό για εξετάσεις και θα διαγνώσει την ασθένεια.

θεραπεία των σκουληκιών

Ο γιατρός συνταγογραφεί θεραπεία για τα σκουλήκια

Δεν είναι δυνατό να εντοπιστεί αμέσως η παρουσία της νόσου. Η λανθάνουσα περίοδος μπορεί να διαρκέσει για χρόνια. Μετά τη διάγνωση, τα ανθελμινθικά φάρμακα συνταγογραφούνται από έναν ειδικό που διενεργεί μια σειρά εξετάσεων για τον εντοπισμό του τύπου του παρασίτου και του σταδίου της νόσου. Για κάθε τύπο παρασίτου συνταγογραφείται ειδική θεραπεία. Η αυτοθεραπεία σε αυτή την περίπτωση αντενδείκνυται. Στην οξεία μορφή της νόσου, ο γιατρός συνταγογραφεί εγχύσεις, ενέσεις.

Η ανθελμινθική θεραπεία δεν είναι πάντα αποτελεσματική, επομένως μετά από μερικές εβδομάδες η πορεία της θεραπείας επαναλαμβάνεται. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, μέρος των ελμινθικών σκουληκιών πεθαίνει και βγαίνει με τα κόπρανα.

Η θεραπεία των σκουληκιών έχει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, η οποία περιλαμβάνει ανοσοθεραπεία και χρήση αντιβακτηριακών φαρμάκων. Όλα τα μέλη της οικογένειας πρέπει να υποβάλλονται σε προληπτικό σχήμα κατά της ελμινθίασης.