Πρόληψη και θεραπεία των σκουληκιών σε ενήλικες λαϊκές θεραπείες

Οι ελμίνθοι είναι παρασιτικά σκουλήκια στα οποία κανείς δεν έχει ανοσία. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, περισσότερο από το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μολυνθεί από σκουλήκια. Με την ελμινθική εισβολή, πρέπει να χρησιμοποιείται φαρμακευτική αγωγή. Ως πρόσθετη θεραπεία, χρησιμοποιούνται συχνά λαϊκές θεραπείες για τα σκουλήκια στον άνθρωπο. Αλλά πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, πρέπει να γνωρίζετε γιατί τα παρασιτικά είδη ελμινθών μολύνουν το σώμα και ποια είναι τα συμπτώματά τους.

Λαϊκές θεραπείες για την πρόληψη των σκουληκιών

παράγοντες κινδύνου

Οι οδοί μόλυνσης εξαρτώνται από τον τύπο του σκουληκιού, αλλά τις περισσότερες φορές η μόλυνση εμφανίζεται για διάφορους κύριους λόγους, οι οποίοι αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:

 • κακή υγιεινή των χεριών?
 • στενή επαφή με κατοικίδια·
 • η χρήση κακώς τηγανισμένου κρέατος.
 • Κατάποση ψαριών που δεν έχουν θερμανθεί ή αλατιστεί επαρκώς.
 • πίνετε ακάθαρτο νερό.
 • Τρώγοντας καλά πλυμένα φρούτα και λαχανικά.

Κάθε ένας από τους παράγοντες προκαλεί τον δικό του τύπο ελμινθίασης. Ένα παρασιτικό σκουλήκι, ανάλογα με το είδος, έχει σώμα διαφορετικών μεγεθών και τα δικά του δομικά χαρακτηριστικά. Αυτοί οι τύποι ελμινθών αντιμετωπίζονται με λαϊκές θεραπείες και φάρμακα.

Είδη σκουληκιών και χαρακτηριστικά συμπτώματα

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ελμινθών είναι:

 • Roundworm;
 • pinworms?
 • οπισθορχία?
 • συκώτι fluke?
 • τριχινέλλα;
 • Whipworm?
 • χοιρινή ταινία.
Τύποι ανθρώπινων παρασίτων και η πρόληψη τους

Οι Ascaris και οι pinworms ζουν στο ανθρώπινο έντερο και έχουν παρόμοια συμπτώματα. Η μετάδοση συμβαίνει μέσω της επαφής με ένα άρρωστο άτομο, το οποίο εξαπλώνει τα αυγά του παρασίτου μέσω της επαφής με αντικείμενα του περιβάλλοντος.

Αυτοί οι τύποι παρασίτων χαρακτηρίζονται από τα ακόλουθα συμπτώματα:

 • πόνος στην κάτω κοιλιακή χώρα?
 • χαλαρά κόπρανα ακολουθούμενα από δυσκοιλιότητα.
 • φαγούρα στον πρωκτό?
 • απώλεια όρεξης και ναυτία?
 • αυξημένη ευερεθιστότητα.

Όλα αυτά τα σημάδια δείχνουν ξεκάθαρα την παρουσία απρόσκλητων καλεσμένων στο σώμα. Εάν δεν αφαιρέσετε τα σκουλήκια από ένα άτομο εγκαίρως, αυτό θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας στο μέλλον.

Οι οπίσθορχης και οι ηπατικές τρύπες επιλέγουν ως βιότοπό τους τον κύριο πεπτικό αδένα του ανθρώπου, το συκώτι. Η εισβολή συμβαίνει όταν καταναλώνονται ψάρια από την οικογένεια των κυπρινών που έχουν υποστεί κακή επεξεργασία όταν είναι βραστά, τηγανητά ή αλατισμένα. Επίσης, αυτού του είδους τα παράσιτα μπορούν να μεταδοθούν μέσω του ωμού κρέατος. Τα χαρακτηριστικά σημάδια της παρουσίας βδέλλες είναι:

 • Σπασμένη καρέκλα?
 • πόνος στο δεξιό υποχόνδριο.
 • Αίσθημα ναυτίας και πικρίας στο στόμα.

Ως αποτέλεσμα, αυτά τα σκουλήκια οδηγούν σε χρόνιες παθολογίες του ήπατος και των χοληφόρων οδών στον άνθρωπο, οι οποίες στη συνέχεια είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθούν. Η απομάκρυνση των ελμινθών από το σώμα αυτού του είδους είναι μια αρκετά περίπλοκη διαδικασία και απαιτεί ενδονοσοκομειακή περίθαλψη. Οι φλύκταινες μπορούν να θεραπευτούν μόνο με τη βοήθεια φαρμάκων.

Οι κύριοι φορείς της Trichinella είναι τα θηλαστικά. Οι άνθρωποι μολύνονται όταν τρώνε κακώς επεξεργασμένο κρέας από οικόσιτους χοίρους, αρκούδες και αγριόχοιρους. Τα συμπτώματα της μόλυνσης στον άνθρωπο εξελίσσονται γρήγορα σε αλλεργικές αντιδράσεις, βλάβες στα αιμοφόρα αγγεία και τις αρθρώσεις. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να υπάρξει αύξηση της θερμοκρασίας στους 39 βαθμούς και πάνω, καθώς και μυϊκός πόνος. Τα λαϊκά ανθελμινθικά σας επιτρέπουν να παραλύσετε την τριχινέλλα και να την αφαιρέσετε από το σώμα.

Το Vlasoglav, το οποίο προκαλεί μια τέτοια ασθένεια όπως η τριχουρίαση, έχει συμπτώματα παρόμοια με τα σκουλήκια και τα στρογγυλά σκουλήκια. Η εισβολή συμβαίνει περνώντας τα αυγά του παρασίτου μέσα από μολυσμένο έδαφος, λαχανικά, φρούτα και βρώμικα χέρια στα οποία έχουν πέσει οι προνύμφες. Για την απομάκρυνση του παρασίτου είναι απαραίτητη η χρήση ανθελμινθικών φαρμάκων για τον άνθρωπο.

Η ταινία χοιρινού κρέατος προκαλεί έναν τόσο επικίνδυνο τύπο ελμινθικής εισβολής όπως η κυστικέρκωση. Η προσβολή μπορεί να μεταδοθεί μόνο από άτομο σε άτομο ή κακώς ψητό κρέας από ζώα. Αυτό το είδος παρασίτου μπορεί να προκαλέσει σοβαρή δηλητηρίαση του σώματος και αλλεργική αντίδραση. Τις περισσότερες φορές, η ταινία παρασιτεί στα όργανα του πεπτικού συστήματος, αλλά οι προνύμφες του μπορούν να μολύνουν άλλα όργανα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου. Στους ανθρώπους, το παράσιτο είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί με λαϊκές θεραπείες.

Ιατρική θεραπεία

Ανάλογα με τον τύπο της εισβολής ελμινθών, συνταγογραφείται ένα συγκεκριμένο ανθελμινθικό, το οποίο χρησιμοποιείται καλύτερα σε συνδυασμό με διαιτοθεραπεία και βοτανοθεραπεία. Η παραδοσιακή μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με μια αντισυμβατική που σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια με λαϊκό τρόπο.

εθνοεπιστήμη

Η θεραπεία των σκουληκιών με λαϊκές θεραπείες πραγματοποιείται στις περισσότερες περιπτώσεις όταν τα παράσιτα επηρεάζουν το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα. Αλλά πιο αποτελεσματικά, βοηθούν στην απομάκρυνση των σκουληκιών που κατοικούν στα έντερα. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια με λαϊκό τρόπο ενώ παίρνετε φάρμακα.

Τσάι από βότανα για την πρόληψη των παρασίτων

Για ενήλικες

Τα φάρμακα για τα σκουλήκια στους ενήλικες είναι κάπως διαφορετικά από αυτά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα παιδιά.

Μπορείτε να θεραπεύσετε τα σκουλήκια σε ενήλικες με αφεψήματα βοτάνων για χορήγηση από το στόμα. Τα κλύσματα χρησιμοποιούνται μόνο όταν τα σκουλήκια κατοικούν στα έντερα.

Οι λαϊκές συνταγές συχνά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα φυτικά συστατικά:

 • θηρανθεμίς;
 • Mugwort;
 • Φτέρη;
 • Αιώνας;
 • κρεμμύδι και σκόρδο.

Το Tansy είναι ένα φάρμακο για τα σκουλήκια που βρίσκεται πιο συχνά σε ανθελμινθικές συνταγές. Το βότανο έχει εξαιρετικά ανθελμινθικά αποτελέσματα και είναι σε θέση να διώξει γρήγορα τα παρασιτικά σκουλήκια. Στο σπίτι, ένα ποτό από θρυμματισμένα φύλλα και άνθη χόρτου παρασκευάζεται με αυτόν τον τρόπο: μια κουταλιά της σούπας του φυτού μαγειρεύεται στον ατμό σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πίνετε σε τρεις δόσεις πριν από τα γεύματα. Μπορείτε να αφαιρέσετε τους ελμίνθους με τανσί μέσα σε δύο εβδομάδες. Τα Ascaris, τα pinworms και τα whipworms είναι ευαίσθητα σε αυτό.

Η εναλλακτική θεραπεία περιλαμβάνει επίσης τη λήψη εγχυμάτων με βάση την αψιθιά. Στο σπίτι, ένα αφέψημα από βότανα παρασκευάζεται με τον ακόλουθο τρόπο: ένα κουταλάκι του γλυκού θρυμματισμένο φυτό χύνεται σε ένα ποτήρι ζεστό βρασμένο νερό. Το ποτό πρέπει να εμποτιστεί για μια ώρα και μόνο στη συνέχεια να στραγγιστεί. Πάρτε 2 κ. σ. μεγάλο. πριν από τα γεύματα έως και τρεις φορές. Το φυτό θεωρείται πολύ τοξικό και ως εκ τούτου θα πρέπει να καταπίνεται με εξαιρετική προσοχή. Ένα αφέψημα αψιθιάς χρησιμοποιείται συχνά στα σκουλήκια γιατί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αφαιρέσει τα σκουλήκια πολύ γρήγορα. Η ανθελμινθική του δράση βασίζεται στο γεγονός ότι το έγχυμα παραλύει τα παράσιτα και αυτά παραμένουν πίσω από τον εντερικό βλεννογόνο. Για τον ξορκισμό των ελμίνθων στα παιδιά, απαγορεύεται αυστηρά η χρήση τους.

Φτέρη κατά των παρασίτων

Η φτέρη είναι επίσης στη λίστα με τα βότανα για την καταπολέμηση των σκουληκιών. Συνηθέστερα χρησιμοποιείται για την εκδίωξη των ταινιών, που περιλαμβάνουν την ταινία χοιρινού και βοείου κρέατος. Το γρασίδι ανήκει στα πολύ δηλητηριώδη φυτά, γι' αυτό χρησιμοποιείται με εξαιρετική προσοχή. Η παραδοσιακή ιατρική προτείνει τη χρήση αυτού του φυτού για την παρασκευή του παρακάτω θεραπευτικού ροφήματος στο σπίτι: 1 κ. σ. μεγάλο. θρυμματισμένο φυτό ρίξτε ένα ποτήρι βραστό νερό. Μετά από ένα τέταρτο της ώρας, μπορείτε να πάρετε 1/4 φλιτζάνι με άδειο στομάχι. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η βοτανοθεραπεία δεν θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των ελμίνθων, παρά μόνο θα τους παραλύσει. Επομένως, μετά τη λήψη του φαρμάκου, συνιστάται η λήψη ενός ανθελμινθικού.

Οι αποτελεσματικές λαϊκές θεραπείες περιλαμβάνουν επίσης φυτικά παρασκευάσματα. Η πιο δημοφιλής συνταγή που παρασκευάζεται στο σπίτι για να διώξετε τα ασκάρια και τα σκουλήκια είναι ένα αφέψημα από τάνσυ, πικρή αψιθιά και χαμομήλι. Κάθε ένα από τα βότανα λαμβάνεται σε ίσες αναλογίες και αναμειγνύεται. Από τη συλλογή που λάβατε θα χρειαστείτε 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. Μείγμα που αναμιγνύεται με βραστό νερό. Πιείτε μισό ποτήρι από το ποτό το βράδυ και το δεύτερο - το πρωί με άδειο στομάχι.

Η ακόλουθη λαϊκή θεραπεία για τα σκουλήκια στον άνθρωπο θα βοηθήσει κατά των αιλουροειδών: τάνσυ, centaury, αψιθιά, φύλλα μέντας και φλοιός ιπποφαούς λαμβάνονται σε ίσες ποσότητες και αναμειγνύονται. Από το μείγμα παίρνουμε 1 κουτ. Συστατικά και βρασμένα στον ατμό σε βραστό νερό σε ποσότητα 1 φλ. Αυτή η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη για αποβολή, αλλά τα ενεργά συστατικά του φυτού παραλύουν το παράσιτο και του επιτρέπουν να αποβληθεί μετά τη λήψη ανθελμινθικών.

Το έγχυμα κρεμμυδιού χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στη θεραπεία της ελμινθίασης με λαϊκές θεραπείες. Για την παρασκευή του, τα φρούτα καθαρίζονται, θρυμματίζονται, τοποθετούνται σε βάζο μισού λίτρου, γεμίζουν το μισό με τον προκύπτοντα πολτό και τα άλλα μισά χύνονται με βότκα. Μετά από 10 ημέρες, το βάμμα μπορεί να ληφθεί 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. πριν το γεύμα.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι κατά την αποβολή των σκουληκιών, οι λαϊκές θεραπείες μπορεί να μην βοηθήσουν χωρίς τη χρήση φαρμάκων. Πώς να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια με λαϊκές μεθόδους, μπορεί επίσης να σας πει ένας φυτοθεραπευτής.

Για παιδιά

Η θεραπεία με λαϊκές θεραπείες με βοτανοθεραπεία στα παιδιά δεν είναι ευπρόσδεκτη. Οι μέθοδοι θεραπείας σε ένα παιδί περιλαμβάνουν τη χρήση των ακόλουθων φυτικών και φυσικών προϊόντων:

 • καρύδια?
 • σκόρδο και κρεμμύδια?
 • σπόροι κολοκύθας.
Κουνέλι παιχνιδιών και πρόληψη σκουληκιών σε παιδιά

Στο σπίτι, παρασκευάζεται αφέψημα από άγουρα ξεφλουδισμένα καρύδια, το οποίο λαμβάνεται σε ποσότητα 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. και ρίχνουμε φρεσκοβρασμένο νερό σε ποσότητα 1 φλ. Αυτό το αφέψημα χρησιμοποιείται κυρίως για να απαλλαγούμε από σκουλήκια καρφίτσας. Το ποτό που προκύπτει λαμβάνεται με άδειο στομάχι μισή ώρα μετά την παρασκευή του. Η θεραπεία πραγματοποιείται για 10 ημέρες.

Οι σπόροι κολοκύθας είναι μια δημοφιλής λαϊκή θεραπεία για τη θεραπεία σκουληκιών που μπορούν να διώξουν τα σκουλήκια. Κάθε πρωί σε ένα παιδί πρέπει να δίνεται μια χούφτα ωμούς σπόρους με άδειο στομάχι.

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα στρογγυλά σκουλήκια και τα σκουλήκια σε ένα παιδί με ζωμό κρεμμυδιού, για την προετοιμασία του οποίου χρειάζεστε ένα ποτήρι βραστό νερό και ένα μεγάλο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το παρασκεύασμα πρέπει να εγχυθεί όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, λαμβάνεται στο ήμισυ του όγκου που λαμβάνεται.

Με τη βοήθεια του σκόρδου μπορείτε επίσης να καταπολεμήσετε τα παράσιτα που κατοικούν στα έντερα των παιδιών. Ένα θρυμματισμένο κεφάλι φυτού τοποθετείται σε ένα ποτήρι γάλα, το οποίο βράζει σε χαμηλή φωτιά για ένα τέταρτο της ώρας. Αφήστε να κρυώσει, πάρτε μισό ποτήρι από το στόμα.

συστάσεις

Οι λαϊκές θεραπείες για τα σκουλήκια σε ανθρώπους, τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες, επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται μόνο μετά από έγκριση του θεράποντος ιατρού. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλές προσιτές θεραπείες για την ελμινθίαση που μπορούν να αγοραστούν ακόμη και αν ένα άτομο δεν έχει πολλά χρήματα. Είναι απίθανο να απαλλαγείτε από τα σκουλήκια με λαϊκές θεραπείες χωρίς τη χρήση ανθελμινθικών. Η θεραπεία των σκουληκιών συνταγογραφείται από λοιμωξιολόγο ή παρασιτολόγο στους ενήλικες και από παιδίατρο στα παιδιά. Μόνο ένας ειδικός μπορεί να επιλέξει ένα αποτελεσματικό και σωστό θεραπευτικό σχήμα. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι για να αποφευχθεί η ανάπτυξη χρόνιων ασθενειών στο πλαίσιο της ελμινθίασης, είναι απαραίτητο να αφαιρεθούν τα σκουλήκια εγκαίρως.