Καθαρισμός από παράσιτα στο σπίτι, σημάδια μόλυνσης και μέθοδοι αντιμετώπισής τους

Το σώμα του καθενός είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το περιβάλλον. Οι μικροοργανισμοί το κατοικούν από τη γέννηση: κάποιοι από αυτούς είναι χρήσιμοι και βοηθούν τον οργανισμό μας, ενώ άλλοι είναι επιβλαβείς και ονομάζονται παράσιτα. Αυτοί οι επιβλαβείς μικροοργανισμοί, μεταξύ των οποίων μπορεί κανείς να διακρίνει πρωτόζωα, μύκητες και άλλα παράσιτα, πολλαπλασιάζονται με την πάροδο του χρόνου και η αρνητική επίδρασή τους στον ανθρώπινο οργανισμό γίνεται όλο και πιο έντονη. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καθαρίσετε το σώμα από τα παράσιτα χρησιμοποιώντας αποτελεσματικές και αποδεδειγμένες μεθόδους, αυτό μπορεί να γίνει εύκολα στο σπίτι.

Τι είναι τα παράσιτα και ποιες ασθένειες προκαλούν;

Τα παράσιτα είναι οργανισμοί που διακρίνονται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Είστε απόλυτα εξαρτημένοι από τον ιδιοκτήτη
 • ζουν από αυτόν
 • Είστε συνδεδεμένοι με τον ιδιοκτήτη για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα

Κάθε ζωντανός οργανισμός που ταιριάζει σε αυτήν την περιγραφή μπορεί να ταξινομηθεί ως παράσιτο. Γενικά, μεταξύ αυτών διακρίνονται πρωτόζωα και έλμινθοι. Οι ελμίνθοι, ή όπως ονομάζονται και σκουλήκια, προκαλούν διάφορες ασθένειες σκουληκιών.

Ανάμεσά τους διακρίνονται η εντεροβίαση, η ασκαρίαση, η οπισθορχίαση και άλλες ασθένειες. Τα πιο απλά παράσιτα είναι οι παθογόνοι μικροοργανισμοί που προκαλούν ασθένειες όπως η αμεβίαση, η γιαρδιάση, η τοξοπλάσμωση κ. λπ. Τα παράσιτα μπορούν να εισέλθουν στο ανθρώπινο σώμα με διάφορους τρόπους:

 1. Τρόφιμα όπου η «μεταδοτική» τροφή ή νερό γίνεται πηγή μόλυνσης
 2. Επαφή: Τα παράσιτα εισέρχονται στο σώμα μέσω του νερού όταν κολυμπούν σε μολυσμένες δεξαμενές
 3. σεξουαλική: μόλυνση με παράσιτα μέσω σεξουαλικής επαφής με μολυσμένο άτομο (τα πρωτόζωα συχνά μεταδίδονται με αυτόν τον τρόπο)
 4. από έντομα: Η μόλυνση εμφανίζεται μετά από τσίμπημα εντόμου

Όλοι οι τύποι παρασίτων διαφέρουν τόσο στην περίοδο ανάπτυξης όσο και ως προς τον βιότοπο στον οργανισμό ξενιστή. Οποιοδήποτε ανθρώπινο όργανο, μέχρι τον μυϊκό ιστό, μπορεί να μολυνθεί. Πολλά παράσιτα μπορούν να μολύνουν πολλαπλά συστήματα μέσα σε ένα άτομο ταυτόχρονα και να κινούνται μέσω του σώματος μαζί με την κυκλοφορία του αίματος.

Τα παράσιτα μπορούν να προκαλέσουν ποικίλες ασθένειες, επομένως είναι σημαντικό να τα αναγνωρίσετε έγκαιρα για να ξέρετε τι να κάνετε.

Η απόφραξη και η στασιμότητα της χολής προκαλούνται από ορισμένους τύπους σκουληκιών που, λόγω του μεγέθους και του σχήματός τους, μπορούν να φράξουν τα έντερα και τους χοληφόρους πόρους. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει πλήρης ή μερική απόφραξη του εντέρου, επιδεινώνεται ο περισταλτισμός του. Η απόφραξη του χοληδόχου πόρου οδηγεί στην ανάπτυξη «αποφρακτικού ίκτερου».

Η διάρροια είναι μια εντερική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από συχνές χαλαρές κενώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια μεγάλου ποσοστού νατρίου και χλωριδίων από το σώμα. Ο πόνος στους μύες και τις αρθρώσεις μπορεί να προκληθεί από παράσιτα που εξαπλώνονται σε όλο το σώμα και μολύνουν το αρθρικό υγρό και τους μύες. Η εμφάνιση τέτοιου πόνου είναι ένα σοβαρό μήνυμα ότι υπάρχουν ξένοι οργανισμοί στο σώμα και το ανοσοποιητικό σύστημα έχει αρχίσει να τους καταπολεμά.

προβληματικό δέρμα. Ορισμένα πρωτόζωα μπορούν να προκαλέσουν δερματικές αλλεργίες, οι οποίες εκδηλώνονται ως ατοπική δερματίτιδα, κνίδωση ή έκζεμα. Αυτές οι ασθένειες που προκαλούνται από παράσιτα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με αλοιφές και άλλες τυπικές μεθόδους.

Ογκολογία. Με υψηλό επίπεδο μόλυνσης του σώματος με παράσιτα, μπορεί να συμβεί αυτοί οι οργανισμοί να συσσωρευτούν στο ανθρώπινο σώμα και να σχηματίσουν θρόμβους. Διαταράσσουν την κανονική ροή του αίματος, με αποτέλεσμα ορισμένα κύτταρα να στερηθούν την επαρκή διατροφή και να δηλητηριαστούν από παρασιτικά απόβλητα. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να σχηματιστούν καρκινικά κύτταρα και μερικές φορές αυτές οι συσσωρεύσεις παρασίτων διαγιγνώσκονται ως κακοήθεις όγκοι στη διάγνωση, γι' αυτό συχνά γίνονται άσκοπες χειρουργικές επεμβάσεις.

Τα παράσιτα είναι διάφοροι οργανισμοί που ζουν στον ανθρώπινο οργανισμό, ζουν σε βάρος του και τον επηρεάζουν συνεχώς αρνητικά με τα προϊόντα της ζωτικής τους δραστηριότητας. Μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους: πρωτόζωα και έλμινθες. Όλα τα παράσιτα ζουν σε διαφορετικά ανθρώπινα όργανα και επηρεάζουν τη ζωτική τους δραστηριότητα με διαφορετικούς τρόπους.

Μέθοδοι καθαρισμού του σώματος από παράσιτα

Πείνα

Μεταξύ άλλων μεθόδων καθαρισμού του οργανισμού από τα παράσιτα, θα πρέπει να τονιστεί η νηστεία. Κατά τη διάρκεια της νηστείας, ο ανθρώπινος οργανισμός απαλλάσσεται από πολλές περιττές ανησυχίες και δίνει όλη του τη δύναμη στην καταπολέμηση των παρασίτων. Μέχρι αυτή τη στιγμή, η υγιής μικροχλωρίδα έχει αποκατασταθεί και η επιβλαβής καταστρέφεται.

Αψιθιά κατά των παρασίτων

Όλοι οι επιβλαβείς οργανισμοί φεύγουν από το ανθρώπινο σώμα και τα συστήματα του ανθρώπινου σώματος καθαρίζονται και αποκαθίστανται στη δουλειά τους. Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά απλή και προσιτή και το θετικό της αποτέλεσμα είναι εύκολο να παρατηρηθεί: το αίμα καθαρίζεται και η κυκλοφορία του βελτιώνεται, η κινητικότητα των αρθρώσεων αυξάνεται και η ελαστικότητα των συνδέσμων αυξάνεται.

Μπορείτε να λιμοκτονήσετε τόσο στο σπίτι όσο και σε ειδικά ιατρικά ιδρύματα. Η τελευταία επιλογή, φυσικά, είναι καλύτερη, αφού αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται υπό συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτοντας σκόρδο, πιπέρι, μουστάρδα, κρεμμύδι και άλλα μπαχαρικά στην κανονική διατροφή σας, μπορείτε να αυξήσετε την εσωτερική θερμοκρασία του σώματος. Αυτό θα βοηθήσει στον καθαρισμό του από τα παράσιτα, αλλά η γνώση του μέτρου είναι σημαντική, καθώς τα πικάντικα τρόφιμα που καταναλώνονται περισσότερο από όσο χρειάζεται μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τα πεπτικά όργανα.

σκόρδο γάλα

Μια φορά την εβδομάδα για ένα μήνα πρέπει να δίνεται κλύσμα από γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, στο οποίο είχε προηγουμένως βράσει το σκόρδο. Ο κανόνας για έναν ενήλικα είναι ένα ποτήρι γάλα ανά διαδικασία, για ένα παιδί - ένα τέταρτο ποτήρι. όξινο περιβάλλον. Η προσθήκη διαφόρων οξέων φρούτων στη διατροφή βοηθά στην καταπολέμηση των παρασίτων. Το οξύ μπορεί να ληφθεί από την κατανάλωση φρέσκων φρούτων και ξιδιού.

χυμούς

Ένας εξαιρετικός τρόπος για την καταπολέμηση των ελμινθών είναι ο χυμός καρότου, ο οποίος πρέπει να πίνεται μισή ώρα πριν από το κύριο γεύμα δύο φορές την ημέρα. Ο καθαρισμός πραγματοποιείται για ένα μήνα.

αφυδάτωση

Η αψιθιά και το γαρίφαλο οδηγούν σε αφυδάτωση και σε ένα αφυδατωμένο σώμα, τα παράσιτα πεθαίνουν πολύ πιο γρήγορα. Επίσης, αυτά τα βότανα έχουν βακτηριοκτόνο δράση, καθαρίζοντας το σώμα από τις τοξίνες.

σκόρδο

Μπορεί να ονομαστεί ένα πραγματικά υπέροχο προϊόν. Αυτή η μέθοδος είναι η εξής: ο ασθενής τρώει δέκα μικρές σκελίδες σκόρδο, μετά τις οποίες τις πλένουν με ψημένο γάλα. Μετά από μερικές ώρες πρέπει να πιείτε ένα καθαρτικό. Ως αποτέλεσμα, τα παράσιτα πεθαίνουν και αποβάλλονται από το σώμα.

Καθαρισμένη κηροζίνη

Η μέθοδος καθαρισμού των παρασίτων με καθαρή κηροζίνη είναι η εξής: πρώτα, πάρτε το κάθε πρωί, αφού βρέξετε έναν κύβο ζάχαρης με μερικές σταγόνες της ουσίας. Με την πάροδο του χρόνου, η δόση θα πρέπει να αυξάνεται σταδιακά έως ότου λαμβάνεται ένα κουταλάκι του γλυκού της ουσίας ανά δόση για ένα μήνα.

μοσχάρι

Η σκόνη αυτού του φυτού είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την καταπολέμηση των παρασίτων. Ένα κουταλάκι του γλυκού λαμβάνεται το πρωί και το βράδυ. Είναι πολύ πικρό και δυσάρεστο στη γεύση, οπότε μπορεί να μπει σε μια μπάλα φρέσκο ψωμί και να καταναλωθεί ως κάψουλα. Ο καθαρισμός γίνεται μέσα σε ένα μήνα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καθαρίσετε το σώμα από τα παράσιτα. Κάθε μέθοδος βασίζεται σε ένα συγκεκριμένο συστατικό που έχει συγκεκριμένες αντιπαρασιτικές ιδιότητες.

Τριπλό του Χέλντι Κλαρκ

Τριάδα κατά των παρασίτων

Η τριάδα σύμφωνα με τον Heldi Clark θεωρείται πιο αποτελεσματική από τη ρωσική αντίστοιχη, την τριάδα του V. A. Ivanchenko. Σύμφωνα με αυτή τη συνταγή παρασκευάζεται ένα εξαιρετικό βάμμα, το οποίο θα καθαρίσει τον οργανισμό από πολλά παράσιτα. Αποτελείται από άγουρο κέλυφος καρυδιάς, αψιθιά και γαρίφαλο.

Η λήψη όλων αυτών των συστατικών μαζί είναι αποτελεσματική στην καταστροφή τόσο των ενήλικων παρασίτων όσο και των προνυμφών και των αυγών τους. Για την καταπολέμηση των ελμίνθων, είναι απαραίτητο να πάρετε μια ορισμένη ποσότητα βάμματος καρυδιάς, ανάλογα με την ημέρα θεραπείας:

 1. 1η μέρα: μια σταγόνα βάμμα σε μισό ποτήρι νερό. Πιείτε με άδειο στομάχι.
 2. Ημέρα 2: δύο σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό
 3. 3η μέρα: τρεις σταγόνες βάμμα σε ένα ποτήρι νερό
 4. Ημέρα 3: τέσσερις σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό
 5. Ημέρα 5: πέντε σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό
 6. Ημέρα 6: δύο κουταλάκια του γλυκού ανά ποτήρι νερό

Αφού προσθέσετε το βάμμα στο νερό, πρέπει να περιμένετε ένα τέταρτο της ώρας και μόνο στη συνέχεια να το πάρετε. Η δοσολογία με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσει στον καθαρισμό του σώματος από τα σκουλήκια σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους, ανεξάρτητα από το πού εγκαταστάθηκαν. Το βάμμα δεν πρέπει να τοποθετείται σε ζεστό νερό καθώς η υψηλή θερμοκρασία θα μειώσει την ισχύ του. Τα μέλη της οικογένειας και οι γνωστοί με τους οποίους είστε σε συνεχή επαφή θα πρέπει να παίρνουν δύο κουταλάκια του γλυκού βάμμα την εβδομάδα ως προληπτικό μέτρο, καθώς μπορεί να είναι η πηγή μόλυνσης. Πώς να πάρετε σκόνη αψιθιάς (σε κουταλάκια του γλυκού πριν από τα γεύματα):

 1. Ημέρα 1: μικρή πρέζα νερό
 2. 2η μέρα: ένα τέταρτο της κουταλιάς νερό
 3. Ημέρα 3: ένα τρίτο της κουταλιάς
 4. 4η μέρα: μισό κουτάλι

Έτσι, η ποσότητα της σκόνης αψιθιάς που καταναλώνεται αυξάνεται σταδιακά και μέχρι την 14η ημέρα η ποσότητα που καταναλώνεται πρέπει να φτάσει τη μισή κουταλιά της σούπας. Η δεξίωση μπορεί να χωριστεί σε δύο ή τρία μέρη πριν από το γεύμα. Αφού η δόση φτάσει τη μισή κουταλιά της σούπας, η ίδια ποσότητα σκόνης λαμβάνεται καθημερινά για έξι ημέρες, μετά την οποία η συχνότητα χρήσης μειώνεται σε μία φορά την εβδομάδα. Λήψη σκόνης γαρίφαλου (σε κουταλάκια του γλυκού πριν από τα γεύματα):

 1. 1η μέρα: το ένα πέμπτο της κουταλιάς
 2. 2η μέρα: ένα τέταρτο του κουταλιού
 3. Ημέρες #3-#10: 1/3 της σέσουλας
 4. μετά τη δέκατη μέρα: μία φορά την εβδομάδα μια κουταλιά σκόνη

Η θεραπεία συνίσταται στη συνεχή λήψη αυτών των τριών συστατικών σε συγκεκριμένες δόσεις. Μετά την κύρια θεραπεία, χρησιμοποιούνται δόσεις σοκ φαρμακευτικής αγωγής για την πρόληψη του σώματος για το υπόλοιπο της ζωής. Εάν είναι απαραίτητο, η πορεία της θεραπείας επαναλαμβάνεται. Σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, το μάθημα επαναλαμβάνεται μία ή δύο εβδομάδες μετά το κύριο πιάτο.

Το "Triplet" σύμφωνα με τον Heldi Clark είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τον καθαρισμό του σώματος από τα παράσιτα. Αποτελείται από μια εφάπαξ πρόσληψη τριών συστατικών: βάμμα άγουρων κελύφους καρυδιάς, αψιθιάς και γαρύφαλλου. Ως αποτέλεσμα, υπάρχει μια πολύπλοκη καταστροφή των παρασίτων σε όλα τα στάδια της ανάπτυξής τους.