Παράσιτα στο σώμα: παράνομοι κάτοικοι ενός ατόμου

Ένα άτομο περιβάλλεται από παράσιτα όλη του τη ζωή, τα οποία τείνουν να εγκατασταθούν στο σώμα

Περισσότερα από 250 είδη διαφορετικών παρασίτων μπορούν να επιβιώσουν στο ανθρώπινο σώμα! Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΠΟΥ, περίπου 4, 5 δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί από παράσιτα, και αυτός ο αριθμός περιλαμβάνει όχι μόνο κατοίκους χωρών του "Τρίτου Κόσμου", αλλά έχει διαπιστωθεί ότι πάνω από το 30% όλων των κατοίκων της Ευρώπης είναι μεταφορείς. Ένα άτομο μπορεί να ζήσει ειρηνικά και να μην υποψιάζεται καν ότι οι εισβολείς έχουν ήδη εγκατασταθεί στο σώμα του. Ίσως είναι ασφαλείς καθώς δεν είναι ενοχλητικοί; Ωστόσο, ακόμη και αν ληφθεί υπόψη αυτή η γνώμη, είναι απαραίτητο να προσδιοριστούν τα παράσιτα, να προσδιοριστεί ο τύπος τους και να μάθετε πώς αντιμετωπίζονται τα παράσιτα και τι μπορεί να γίνει αμέλεια.

Γιατί μπορούν να ξεκινήσουν τα παράσιτα;

Πώς εμφανίζονται παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα, τελικά, δεν μπορούν να προέρχονται από τον αέρα; Στην πραγματικότητα, ο μηχανισμός της λοίμωξης είναι απλός - τις περισσότερες φορές, τα άπλυτα χέρια γίνονται η αιτία της λοίμωξης, από όπου οι προνύμφες εισέρχονται στο γαστρεντερικό σωλήνα (γαστρεντερική οδός), όπου μεγαλώνουν με επιτυχία και παραμένουν στο ανθρώπινο σώμα, καταβροχθίζοντας με ασφάλεια τα πάντα πιο πολύτιμο σε αυτό: βιταμίνες και μέταλλα. . .

Η πιο κοινή αιτία μόλυνσης είναι τα άπλυτα χέρια.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το παράσιτο φτάνει σε ένα άτομο μέσω σεξουαλικής επαφής. Δείτε πώς μπορείτε να μολυνθείτε με τριχομονάση, μυρμήγκιασμα και ploshchitsy (δημοφιλείς - ηβικές ψείρες). Υπάρχει υψηλός κίνδυνος μόλυνσης από κατοικίδια ζώα και είδη υγιεινής (πετσέτες, πετσέτες).

Είναι εύκολο να καταλάβουμε ότι οι αιτίες των παρασίτων στο σώμα είναι αρκετά σαφείς. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα παιδιά θα μολυνθούν εκτός εάν η λοίμωξη μεταδίδεται φυσικά σεξουαλικά.

Ανακαλύψαμε τους λόγους, τώρα θα μάθουμε ποια σημάδια παρασίτων στο σώμα θα σας πουν να ξεκινήσετε τη θεραπεία.

Πώς να προσδιορίσετε την παρουσία παρασίτων στο σώμα

Όταν η ζωτική δραστηριότητα των «γειτόνων» είναι ασυμπτωματική, ορισμένα σημάδια παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα μπορούν να εντοπιστούν χωρίς ειδική διάγνωση. Αυτοί οι χαρακτήρες περιλαμβάνουν:

 • Φούσκωμα;
 • Φούσκωμα
 • Δυσκοιλιότητα;
 • Γενική αδυναμία, επειδή ο οργανισμός δεν λαμβάνει ουσιώδεις ουσίες και τις προμηθεύει με παράσιτα.
 • Η λευκή απαλλαγή στις γυναίκες υποδηλώνει τριχομονάση.
 • Αναπτυξιακή καθυστέρηση στα παιδιά
 • Η εμφάνιση στο δέρμα αλλεργικών εξανθημάτων και δερματίτιδας.
 • Ψυχική εξάντληση με παρατεταμένη λοίμωξη.
Μια σειρά σημείων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό υπό όρους της παρουσίας των παρασίτων

Ενώ αυτά τα σημεία είναι μόνο έμμεσες ενδείξεις για την παρουσία παρασίτων, μπορεί να είναι ένας σημαντικός λόγος για μια πλήρη διάγνωση.

Κλινική διάγνωση

Για πολλά χρόνια, η διάγνωση παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα περιορίστηκε μόνο στην ανάλυση των περιττωμάτων για την παρουσία ωαρίων σκουληκιών. Αυτή η προσέγγιση επέτρεψε τον προσδιορισμό της μόλυνσης μόνο στο τελικό στάδιο της νόσου. Επί του παρόντος, η διάγνωση έχει βελτιωθεί σημαντικά. Για τον εντοπισμό των παρασίτων στο σώμα, αυτός ο τύπος έρευνας χρησιμοποιείται σήμερα:

 • ELISA ή ενζυμική ανοσοπροσροφητική δοκιμασία. Επιτρέπει την ανίχνευση της παρουσίας των αντίστοιχων αντισωμάτων.
 • Αντίγραφο αίματος;
 • ART - τεστ φυτικού συντονισμού.
 • Θεραπεία βιοσυντονισμού.

Οι ιδιωτικές κλινικές προσφέρουν όλο και περισσότερες νέες μεθόδους, συσκευές για τη διάγνωση της παρασίτωσης. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να ζητήσετε συμβουλές από έναν ανοσολόγο. Ο ειδικός θα εξηγήσει πώς να εξετάσει το σώμα για παράσιτα με τον πιο ενημερωτικό τρόπο.

Είναι πολύ σημαντικό να εντοπιστεί έγκαιρα η παρουσία παρασίτων. Η παρατεταμένη παραμονή τους στο σώμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανθρώπινη ζωή. Υπάρχουν συχνές περιπτώσεις όπου η μόλυνση είναι θανατηφόρα.

Οι τακτικές εξετάσεις αίματος για παράσιτα θα σας βοηθήσουν να τα αναγνωρίσετε νωρίς.

Είναι όλα τα παράσιτα επιβλαβή για τον άνθρωπο;

Πρόσφατα, οι επιστήμονες άρχισαν να μελετούν τη σχέση των αυτοάνοσων ασθενειών με τη ζωτική δραστηριότητα των παρασιτικών σκουληκιών. Τα συμπεράσματα των Αμερικανών ερευνητών σοκαρίστηκαν!

Αποδείχθηκε ότι τα παράσιτα που ζουν στο ανθρώπινο σώμα μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα με την τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Για πολλούς αιώνες οι άνθρωποι έχουν ζήσει με παράσιτα και σχηματίζουν μια συγκεκριμένη συμβίωση. Τώρα που ο αριθμός των μολυσμένων ατόμων έχει μειωθεί σημαντικά, οι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε αυτοάνοσες ασθένειες.

Τα ευεργετικά παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα ενεργοποιούν τη δική τους ανοσολογική ρύθμιση, η οποία δίνει στον ξενιστή διπλή προστασία. Με αυτόν τον τρόπο, τα εντερικά σκουλήκια μπορούν να καταστέλλουν τις φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα. Η έρευνα για αυτήν τη σχέση συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Είναι αδύνατο να προβλέψουμε ποιες άλλες ανακαλύψεις θα φέρουν.

Τύποι παρασίτων

Όλα τα παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα χωρίζονται υπό όρους σε υποομάδες ανάλογα με τη φύση της επίδρασής τους στο σώμα. Τύποι παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα, καθώς και τα συμπτώματα και η θεραπεία των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα:

Όνομα του παρασίτου στον άνθρωπο Βλαβερές συνέπειες Συμπτώματα Πώς να σκοτώσετε τα παράσιτα στο σώμα Μηχανισμός μόλυνσης
Helminths Έχουν καταθλιπτική επίδραση στην εντερική χλωρίδα. Διαταραχή του μεταβολισμού και αποτροπή της απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών. Εξάνθημα, διευρυμένοι λεμφαδένες, ήπαρ και σπλήνα, ίκτερος, πυρετός. Ένας αριθμός ειδικών ανθελμινθίων χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία. Μέσω φαγητού, κοινών ειδών υγιεινής, μέσω στενής επαφής με ζώα.
σκουλήκι Προκαλούν την ανάπτυξη ορισμένων ασθενειών των εντέρων, της χοληδόχου κύστης και των πνευμόνων. Χαμηλός πυρετός, διάρροια (στα αρχικά στάδια), ξηρός βήχας, οξείες αλλεργικές αντιδράσεις. Τα παράσιτα πεθαίνουν από μόνοι τους μετά από ένα χρόνο επειδή δεν μπορούν να πολλαπλασιαστούν στο σώμα. Τα Anthelmintics χρησιμοποιούνται στη θεραπεία. Ως αποτέλεσμα της κακής υγιεινής.
Μανιτάρια Μπορούν να προκαλέσουν ογκολογικές ασθένειες. Λευκή πλάκα στους βλεννογόνους, ερυθρότητα και απολέπιση του δέρματος, φαγούρα στην πληγείσα περιοχή. Η θεραπεία εξαρτάται από τη θέση του μύκητα. Τα μυκητιακά φάρμακα προσφέρονται με τη μορφή αλοιφών, φαρμακευτικών σαμπουάν και ειδικών θεραπευτικών λύσεων. Μεταφέρεται μέσω κοινών αντικειμένων. Οι υγιείς περιοχές από τους μολυσμένους επηρεάζονται.
Σκουλήκια Επηρεάζει δυσμενώς τα έντερα. Πρωκτικός κνησμός, αλλεργίες, ναυτία και έμετος. Αντιμετωπίζεται με ανθελμινθικά. Αποτυχία τήρησης προσωπικής υγιεινής μαζί με φαγητό.
Giardia Επηρεάζει το συκώτι του ξενιστή. Δυσπεψία, περιοδικός πυρετός, διάρροια. Παρασκευάσματα ενζύμων, χολερετικά, αντιβιοτικά. Αντιισταμινική θεραπεία. Μέσα από οικιακά είδη, μαζί με είδη παντοπωλείου.
Χλαμύδια Συμβάλλουν στην ανάπτυξη του διαβήτη και της στειρότητας, καταστρέφουν το ήπαρ και επηρεάζουν το πάγκρεας. Στις γυναίκες, είναι σχεδόν ασυμπτωματική - η ούρηση μπορεί να γίνει πιο συχνή. Στους άνδρες, εκδηλώνεται ως ουρηθρίτιδα, λευκή απόρριψη και επώδυνη ούρηση. Αντιβιοτικά Η θεραπεία του σεξουαλικού συντρόφου είναι υποχρεωτική. Μη προστατευμένη σεξουαλική επαφή. Σπάνια - μέσω προσωπικών ειδών υγιεινής.
Τριχομόνας Επηρεάζουν τη στοματική κοιλότητα, διαταράσσουν τη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος και των εντέρων. Η αγγείωση του οικοδεσπότη υποφέρει επίσης. Μπορεί να προκαλέσει ογκολογία. Κόβει κατά την ούρηση, αφρώδες υγρό από τα εξωτερικά γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών. Αντιβιοτικά, ανοσορυθμιστές, ένζυμα. Τοπική εξωτερική θεραπεία: γυναίκες με κολπικά υπόθετα, άνδρες με αντισηπτικό διάλυμα. Σεξουαλικά μεταδιδόμενη ασθένεια.
Τοξόπλασμα Επηρεάζει τους βλεννογόνους, προκαλεί δυσλειτουργία του ουροποιητικού συστήματος και των εντέρων. Η μακροπρόθεσμη "συνύπαρξη" σχετίζεται με διανοητικές αναπηρίες. Είναι ασυμπτωματική ή μεταμφιεσμένη ως διάφορες ασθένειες. Αποκαλύφθηκε με πλήρη εξέταση. Αιτιοτροπική θεραπεία, ανοσορυθμιστές, αντιισταμινικά, τοξοπλασμική θεραπεία. Με κρέας και λαχανικά. Όταν μια έγκυος γυναίκα μολυνθεί, το μωρό μολύνεται στη μήτρα. Οικιακή γάτα.
Φασιολιίαση Προκαλεί ηπατίτιδα και προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. Συμπτώματα αλλεργίας σε φόντο γενικής κακουχίας. Η χρόνια μορφή χαρακτηρίζεται από πόνο στο ήπαρ. Αντιισταμινικά, χλωριούχο ασβέστιο. Εάν προκύψουν επιπλοκές, αντιμετωπίζεται η ηπατίτιδα. Με κρέας, άπλυτα βότανα και μη επεξεργασμένο νερό.

Αυτή η λίστα των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα θα σας βοηθήσει να ξέρετε πότε θα δείτε έναν γιατρό. Ένας ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες θα συνταγογραφήσει θεραπεία ανάλογα με τον τύπο του παρασίτου στο ανθρώπινο σώμα. Δεν πρέπει να αναβάλλετε το ραντεβού γιατρού και να περιμένετε επιπλοκές - οποιαδήποτε ασθένεια είναι πιο εύκολο να θεραπευτεί στα αρχικά στάδια.