Αντιπαρασιτικός καθαρισμός του οργανισμού με βότανα και έλαια

Φαρμακευτικό βότανο κατά των παρασίτων

Το ισχυρότερο αποτέλεσμα μετά την αντιπαρασιτική θεραπεία είναι η βελτίωση της κατάστασης του δέρματος, το εξάνθημα και ο κνησμός εξαφανίζονται, το δέρμα απαλλάσσεται από το έκζεμα και τη νευροδερματίτιδα. Και φυσικά η δύναμη αυξάνεται σημαντικά, η ενέργεια, η απόδοση και η διάθεση αυξάνονται.

Και τώρα, το φθινόπωρο, μετά το τέλος του καλοκαιριού, αλλά πριν την έναρξη του χειμώνα, ήρθε η ώρα να κάνουμε έναν αντιπαρασιτικό καθαρισμό. Εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα που να υποδεικνύουν ξεκάθαρα παράσιτο, ο καθαρισμός πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.

Για ασθένειες που υποδηλώνουν την παρουσία παρασίτων, το μάθημα πραγματοποιείται 2-3 φορές το χρόνο.

Τα κύρια συμπτώματα που μπορεί να υποδηλώνουν την ανάγκη για αντιπαρασιτικό καθαρισμό:

 • Αλλεργίες, φαγούρα, εξάνθημα σε οτιδήποτε ή δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο για ποιο λόγο.
 • Δερματίτιδα, έκζεμα, ψωρίαση;
 • Μετεωρισμός, γαστρεντερική διαταραχή, μετά διάρροια, μετά δυσκοιλιότητα, εντερικές κράμπες, ναυτία.
 • επίμονος επίμονος βήχας, βρογχικό άσθμα.
 • Λαχτάρα για γλυκά, αμυλούχα τρόφιμα.
 • είναι υπέρβαροι ή λιποβαρείς?
 • Αναιμία (χαμηλή φερριτίνη και Β12);
 • συνεχής φόβος, νευρικότητα, προβλήματα ύπνου.
 • σε εξετάσεις αίματος - αυξημένα ηωσινόφιλα, ηωσινόφιλη κατιονική πρωτεΐνη, ESR, χολερυθρίνη, ηπατικές τρανσαμινάσες. Η ανάλυση κοπράνων δεν είναι πάντα ενδεικτική.
 • Διεύρυνση του ήπατος με υπερηχογράφημα.

Δυστυχώς, είναι αρκετά δύσκολο να διαγνωστεί η παρουσία παρασίτων. Καταρχήν, δεν μπορεί να είναι χρήσιμο. Ένας τεράστιος αριθμός μικροοργανισμών ζει στο σώμα μας, αυτοί δεν είναι απαραίτητα έλμινθοι, μπορεί να υπάρχουν πρωτόζωα, αλλά έχουν το ίδιο όνομα - παράσιτα. Προς το παρόν, δεν μπορούν να εκδηλωθούν με κανέναν τρόπο, αλλά υπό προϋποθέσεις αρχίζουν να αναπτύσσονται διάφορες ασθένειες και εμφανίζονται τα αναφερόμενα συμπτώματα.

Το καλύτερο λοιπόν που μπορούμε να κάνουμε για τον οργανισμό μας είναι η πρόληψη.

Αντιπαρασιτικό πρόγραμμα για ενήλικες και παιδιά από 9 ετών

Ως βάση για το σύνθετο σχήμα, παίρνουμε την αντιπαρασιτική συλλογή βοτάνων, χυμό πράσινου καρυδιού, λάδι, φυτοκένους. Ως πρόσθετα καθαριστικά χρησιμοποιούμε εκχύλισμα λευκού πηλού και πεύκου.

Η κύρια επίδραση των φυτοπαρασκευασμάτων είναι ένας πολύπλοκος καθαρισμός του σώματος (έντερα, συκώτι, αίμα), η καταπολέμηση των ελμίνθων και των προνυμφών τους, των μυκήτων και των παθογόνων παραγόντων.

Ιδιότητες των εξαρτημάτων που περιλαμβάνονται στο συγκρότημα

Συλλογή βοτάνων "Αντιπαρασιτικά".

Χρησιμοποιείται σε πολύπλοκα προγράμματα για ελμινθίαση, βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις. Καταπολεμά τα σκουλήκια και τις προνύμφες τους στα έντερα, στο συκώτι και σε άλλα όργανα. Η σύνθεση περιέχει δηλητηριώδη βότανα, που προορίζονται για ενήλικες και παιδιά από 7 ετών.

ΣΥΝΘΕΣΗ:Άνθη τάνσυ, χαμομηλιού, γκι, μέντας, ευκάλυπτου, αψιθιάς, θυμαριού, αγάπης, κενταύριου, κόμβου, σελαντίνης, άγριου δεντρολίβανου, πικραλίδας, ρίζες καλαμού, ελέφαντα, βαλεριάνα, φλοιός ιπποφαούς.

Ιδιότητες των κύριων συστατικών:

Τανσικά λουλούδια.Λόγω της περιεκτικότητας στη χημική σύνθεση αλκαλοειδών, πικρών ουσιών, αιθέριων ελαίων και τανινών, έχει ενεργό ανθελμινθικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, έχει μια σειρά από επιπλέον ιδιότητες που χρειάζεται ο οργανισμός μας στην καταπολέμηση των παρασίτων: χολερετική, αντισπασμωδική, αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδης. Το κόμμι και οι φλαβονοειδείς ενώσεις βοηθούν στην αποτοξίνωση. Αυτό το φαρμακευτικό δηλητήριο διώχνει αποτελεσματικά τους «απρόσκλητους επισκέπτες», είτε πρόκειται για έλμινθους είτε για μικρόβια. Έχει μελετηθεί καλά και έχει αναγνωριστεί από την επίσημη ιατρική ως εξαιρετικά αποτελεσματικό κατά των σκουληκιών.

Γκι.Ένα δηλητηριώδες φυτό που παρασιτεί τους κορμούς των βελανιδιών και άλλων δέντρων. Τοξικές ουσίες (περιέχει το αλκαλοειδές viscotoxin) δημιουργούν δυσμενείς συνθήκες για την επιβίωση των παρασίτων, ιδιαίτερα η ευρεία χρήση του γκι κατά των ασκαρίδων (pinworms, Ascaris).

Πίκρα.Περιέχει ένα μοναδικό αιθέριο έλαιο με σύνθετη σύνθεση, τα κύρια συστατικά του οποίου είναι η θουγιόνη και η χαμαζουλένιο. Ισχυρή πικρία που δεν αντέχουν όχι μόνο οι έλμινθοι, αλλά και οι πιο απλοί μικροοργανισμοί. Μαζί με το τανσί, η αψιθιά διεγείρει την έκκριση χολικών, παγκρεατικών και γαστρικών υγρών και αναγκάζει το σώμα να καθαριστεί και να απολυμανθεί ενεργά.

Θυμάρι.Περιέχει θυμόλη (συστατικό αιθέριου ελαίου) που είναι επιζήμιο για τις ταινίες και τους στρογγυλούς σκώληκες, συνιστάται ιδιαίτερα για την καταπολέμηση ελμινθών όπως οι μαστίγοι και οι αγκυλόστομες σκώληκες.

Φικαρία.Περιέχει ένα ολόκληρο σύμπλεγμα αλκαλοειδών (περίπου 20! ). Όλα έχουν διαφορετικές επιδράσεις σε παράσιτα, σκουλήκια, μολυσματικούς παράγοντες. Ιδιαίτερα εκδηλώθηκε έντονα οι ιδιότητές του σε σελαντίνη σε σχέση με τη γιαρδίαση, τις μυκητιασικές και ιογενείς λοιμώξεις (θηλωματοϊός, που προκαλεί εξανθήματα θηλωμάτων, κονδυλωμάτων, κονδυλωμάτων).

Ledum.Δηλητηριώδες φυτό. Περιέχει ένα μοναδικό αιθέριο έλαιο, που αποτελείται κυρίως από σεσκιτερπενικές αλκοόλες, το οποίο θεωρείται ισχυρός βακτηριοκτόνος και μάλιστα εντομοκτόνος παράγοντας. Θεωρώ τον ρόλο του άγριου δεντρολίβανου ως μέσο καταπολέμησης της ευκαιριακής βακτηριακής χλωρίδας. Για παράδειγμα, Staphylococcus aureus ή άλλοι κόκκοι που ζουν δίπλα-δίπλα με ένα άτομο.

Agrimony.Έχει πολύπλοκη θεραπευτική δράση στα έντερα, το συκώτι, τα νεφρά για να εξασφαλίσει την ενεργή αποτοξίνωση του σώματος και την επούλωση των εντερικών τοιχωμάτων που προσβάλλονται από έλμινθους.

CentauryΠεριέχει πικρές γλυκοσίδες και αλκαλοειδή, τα οποία είναι επιβλαβή όχι μόνο για τους σεξουαλικά ώριμους ελμίνθους, αλλά και για τις προνύμφες τους.

Πικραλίδα.Βοηθά το συκώτι να απομακρύνει τα προϊόντα αποσύνθεσης των παρασίτων. Προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα.

Ρίζες Calamus, ελέφαντας.Περιέχει αιθέρια έλαια, πικρές ουσίες και τανίνες. Διώχνουν τα σκουλήκια από το συκώτι, βελτιώνουν τη λειτουργία του γαστρεντερικού σωλήνα και καταπολεμούν τις βακτηριακές λοιμώξεις.

Knotweed (Vogel Highlander).Διουρητικό και ήπιο καθαρτικό, υποστηρίζει τις λειτουργίες καθαρισμού του οργανισμού.

Φαρμακείο άνθη χαμομηλιού, φύλλα ευκαλύπτου- αντιβακτηριακά και αντιφλεγμονώδη συστατικά.

Μέντα, βαλεριάνα- αντισπασμωδικά, καταπραϋντικά συστατικά. Καλύπτουν την πικράδα της σύνθεσης και βελτιώνουν τη γεύση.

Φλοιός ιπποφαούς.Έχει πολύ ήπιο αλλά αποτελεσματικό καθαρτικό αποτέλεσμα. Προστέθηκε στη συλλογή ως ανταγωνιστής σε τανίνες ορισμένων συστατικών της σύνθεσης (τροπικό δάσος, ελέφαντας, καλαμάς, γκι). Στόχος είναι ο έγκαιρος καθαρισμός του παχέος εντέρου (κένωση) για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας και της δηλητηρίασης.

Συλλογή βοτάνων "Για τον καθαρισμό του γαστρεντερικού σωλήνα"

Χρησιμοποιείται τόσο στην προετοιμασία για αντιπαρασιτικό καθαρισμό όσο και σε άλλες καταστάσεις - σε περίπτωση δηλητηρίασης, δυσκοιλιότητας, μετά από επίσημες αργίες, επίσημες αργίες (μπουφέδες) ή απλά όταν "κάτι έχει φαγωθεί λάθος".

Τα βότανα που περιέχονται στη συλλογή έχουν ήπια καθαρτική, χολερετική, αντιφλεγμονώδη, αντισπασμωδική, αντιπαρασιτική και αποτοξινωτική δράση. Η συλλογή έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες σε ολόκληρο το γαστρεντερικό σωλήνα, βελτιώνει τη λειτουργία του ήπατος και βελτιώνει την πέψη των τροφών.

ΣΥΝΘΕΣΗ:Φλοιός ιπποφαούς, φύλλο δαμάσκηνου κερασιού, φύλλο μέντας, βάλσαμο λεμονιού, βότανο αστεριών, αψιθιά, αψιθιά, αγκινάρα Ιερουσαλήμ, λιναρόσπορος, κύμινο, άνθη χαμομηλιού, αθάνατο.

Αν συγκρίνουμε τη σύνθεση αυτής της συλλογής με την αντιπαρασιτική, βλέπουμε επαναλήψεις ορισμένων βοτάνων (μέντα, ιπποφαές, αψιθιά, άνθη χαμομηλιού). Η σύνθεση είναι πολύ πιο «μαλακή», αν χρειαστεί μπορεί να χορηγηθεί ως αντιπαρασιτικό σε παιδιά άνω των 5 ετών. Για το σκοπό αυτό, προτείνω να προσθέσετε στη συλλογή το βότανο θυμάρι (ένα τέταρτο). Αν και η αψιθιά είναι πικρή και είναι γνωστή για τις ισχυρές ανθελμινθικές της ιδιότητες, επιτρέπεται για παιδιά. Ως μέρος της συλλογής της αψιθιάς, ένα πολύ μικρό μέρος της συλλογής δεν είναι τόσο πικρό όσο τα αντιπαρασιτικά φάρμακα. Εάν είναι απαραίτητο, τα παιδιά μπορούν να χορηγηθούν σε μικρές δόσεις 5-7 ημερών σε μειωμένη δόση.

Βλέπουμε επίσης ότι υπάρχουν πρεβιοτικά βότανα στη συλλογή δηλ. H. βότανα που έχουν θετική επίδραση στην κατάσταση της εντερικής χλωρίδας - δαμάσκηνο κερασιού, αστέρι, αγκινάρα Ιερουσαλήμ, λινάρι. Το χαμομήλι και το κύμινο ανακουφίζουν από φλεγμονές και μετεωρισμό, ο πυρετός και το βάλσαμο λεμονιού - Το Immortelle βελτιώνει τη λειτουργία της χοληδόχου κύστης ενάντια στις κράμπες του εντέρου.

Η πορεία χορήγησης είναι 1-2 εβδομάδες, ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση.

Χυμός πράσινου καρυδιού

Οι κύριες ιδιότητες του χυμού πράσινων καρυδιών είναι αντιπαρασιτικές, μυκητοκτόνες και αντιβιοτικές, οι οποίες οφείλονται στην περιεκτικότητα μιας μοναδικής ένωσης στα πράσινα καρύδια - τη ζουγκλόνη. Το Juglone διερευνάται επίσης για τις αντικαρκινικές του ιδιότητες.

Ενδιαφέροντα γεγονότα για το Juglone

Η παραγωγή ζουγκλονών από φυτά της οικογένειας των καρυδιών είναι μια προστατευτική απόκριση για τη διασφάλιση της επιβίωσής τους. Πολλά φυτά (για παράδειγμα, σφενδάμι, βαμβάκι, μαύρη κερασιά, κόκκινη βελανιδιά και άλλα) παράγουν αλληλοχημικές ουσίες για να βελτιώσουν την επιβίωση και την αναπαραγωγή τους καταστέλλοντας τον ανταγωνισμό. Οπως και!

Όταν ένα φυτό επηρεάζει αρνητικά ένα άλλο μέσω της παραγωγής και απελευθέρωσης χημικών ενώσεων, το επιθετικό φυτό λέγεται ότι είναι αλλοπαθητικό.

Με απλά λόγια, είναι καλύτερο να μην φυτέψετε πολλά φυτά δίπλα σε καρυδιές - μπορεί να πεθάνουν.

Στα φυτά, το juglone έχει τη μορφή υδροξειδίου, αλλά όταν εκτίθεται στον αέρα οξειδώνεται και αλλάζει χρώμα, γι' αυτό ο χυμός καρυδιού (καθώς και ένα μείγμα ξηρών καρπών-μελιού) γίνεται σκούρο και καφέ-μαύρο κατά την αποθήκευση.

Επιπλέον, οι καρποί μιας νεαρής καρυδιάς περιέχουν διάφορες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (A, B1, B2, B5, B6, B9, C, E, K, H, PP. Ιχνοστοιχεία: σίδηρος, ιώδιο, βόριο, ψευδάργυρος, χαλκός , μαγγάνιο, φθόριο) , μεγάλη ποσότητα τανινών και φλαβονοειδών.

Χρησιμοποιούμε οπωσδήποτε χυμό πράσινου καρυδιού σε αντιπαρασιτικά προγράμματα.

Μαύρο σπορέλαιο

Ένα μοναδικό φαρμακευτικό λάδι που μπορεί να αντικαταστήσει δεκάδες διαφορετικά φάρμακα.

Το θέμα είναι ότι το λάδι του μαύρου σπόρου βοηθά στην εξάλειψη της αιτίας μιας μεγάλης ποικιλίας διαφορετικών ασθενειών. Καταπολεμά μύκητες, σκουλήκια, πρωτοζωικούς μικροοργανισμούς - παθογόνο χλωρίδα που υπάρχει αναπόφευκτα στο σώμα ενός ατόμου και προκαλεί πολλές ασθένειες - αναιμία, δερματίτιδα, ογκολογία. . .

Οι αντιπρωτοζωικές και ανθελμινθικές ιδιότητες του μαύρου κύμινου συνδέονται με τον μοναδικό συνδυασμό πολλών ουσιών στη σύνθεσή του ταυτόχρονα, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι:

 • Αλκαλοειδή (νιγκελικίνη, νιγκελιδίνη, νιγκελλιτσίνη).Οδηγούν στο θάνατο του σώματος του παρασίτου, με αποτέλεσμα να διαταράσσει σε μεγάλο βαθμό τις μεταβολικές διεργασίες.
 • Σαπωνίνες.Έχουν αποσβεστική δράση στον μύκητα Candida, στην ομάδα των μικροβίων των κόκκων, στους απλούστερους μονοκύτταρους οργανισμούς και στους ελμινθούς. Βοηθούν επίσης στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες που χρησιμοποιούν τα παράσιτα για να δηλητηριάσουν τον ξενιστή τους.

Αλκοόλ.Τριτερπενική αλκοόλη Η ταραξερόλη παρουσιάζει έντονη αντικαρκινική δράση, ειδικά σε σαρκώματα και καρκίνο του μαστού. έχει αντιμικροβιακή δράση.

 • Θυμόλη.Η ισχυρή αντιελμινθική του δράση έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Παραλύει τα σκουλήκια, με αποτέλεσμα να πεθάνουν. Επιπλέον, η ουσία έχει αντισηπτικές και αναπλαστικές ιδιότητες και βοηθά τον εντερικό βλεννογόνο να ανακάμψει από τη βλάβη των παρασίτων.
 • Cineole.Ένα ανθελμινθικό που προκαλεί τη διάλυση των αυγών σας.
 • Thuillon.Προκαλεί παράλυση και σοβαρή διαταραχή στο νευρικό σύστημα των ελμινθών από το οποίο πεθαίνουν.
 • Τανίνες.Υπό την επιρροή τους, η προστατευτική θήκη των σκουληκιών γίνεται πιο λεπτή, με αποτέλεσμα να χάνουν την ικανότητά τους να προστατεύουν το σκουλήκι από τις επιδράσεις των πεπτικών ενζύμων. Επιπλέον, σε ορισμένα παράσιτα, αυτές οι ουσίες προκαλούν παραβίαση της παραγωγής ενέργειας, η οποία επιτρέπει στο παράσιτο να πεθάνει γρήγορα.
 • Αιθέρια έλαιαείναι γενικά δυσανεκτικά στα παράσιτα και προκαλούν θάνατο λόγω μεταβολικών διαταραχών.

Το μαύρο σπορέλαιο συνδυάζεται ιδανικά με βότανα και άλλα σκευάσματα.

Φυτο-υπόθετα αντιπαρασιτικά

Απαραίτητο μέρος των φυτοθεραπευτικών σχημάτων για παρασιτικές εισβολές σε έντερο, ορθό, ήπαρ, καθώς και σε πολύπλοκα προγράμματα καθαρισμού του οργανισμού.

Σύνθεση:Βούτυρο κακάο, πρόπολη, λάδι μαύρου κύμινου, λάδι καρυδιού, εκχυλίσματα από χαμομήλι, αψιθιά, καλέντουλα, αιθέριο έλαιο γαρύφαλλου, αψιθιά, θούγια.

Βούτυρο κακάοείναι ιδανική βάση για υπόθετα. Έχει μαλακτικές, θρεπτικές, ενυδατικές, προστατευτικές, τονωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες, αποτρέπει την εξάπλωση λοιμώξεων και είναι υποαλλεργικό. Περιέχει ένα σύμπλεγμα βασικών οξέων και βιταμίνης Ε που λιώνει και απορροφάται γρήγορα σε επαφή με το δέρμα, επιτρέποντας σε όλα τα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν βαθιά στους ιστούς.

ΜοναδικόςΈλαια μαύρου κύμινου και καρυδιούέχουν ισχυρή αντιπαρασιτική δράση στο γαστρεντερικό σωλήνα, στο συκώτι και σε άλλα όργανα και συστήματα και λειτουργούν μέσω της γενικής κυκλοφορίας του αίματος.

Πρόπολη- ισχυρό αντισηπτικό.

Αιθέρια έλαια γαρύφαλλου, αψιθιάς και δυτικής thujaεπιβλαβής επίδραση σε έναν αριθμό παρασιτικών μικροοργανισμών, διάφοροι τύποι ελμινθών, χρησιμοποιούνται για μόλυνση με σκουλήκια καρφίτσας, στρογγυλά σκουλήκια, γιαρδιάση, οπισθορχίαση.

Η σύνθεση αιθέριων ελαίων και εκχυλισμάτων βοτάνων είναι επίσης αποτελεσματική κατά των στρεπτόκοκκων, της μικροχλωρίδας της ζύμης, έχει αντιφλεγμονώδεις και ισχυρές θεραπευτικές ιδιότητες στο γαστρεντερικό και το ουρογεννητικό σύστημα.

Τα κεριά φυτό μπορούν να χρησιμοποιηθούν από παιδιά από 2 ετών. Τα φυτικά υπόθετα περιλαμβάνονται στο ολοκληρωμένο αντιπαρασιτικό πρόγραμμα σε συνδυασμό με την εσωτερική πρόσληψη βοτάνων.

Έτσι, τα ακόλουθα βότανα και παρασκευάσματα περιλαμβάνονται στο αντιπαρασιτικό φυτικό σύμπλεγμα για ενήλικες και χρησιμοποιούνται σύμφωνα με το σχήμα:

 1. Συλλογή βοτάνων "Για τον καθαρισμό του γαστρεντερικού σωλήνα"Πίνετε για 1 εβδομάδα, παρασκευάστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας: 1Βράζετε μια κουταλιά της σούπας από τη συλλογή με δύο ποτήρια βραστό νερό, βράζετε για 30 λεπτά, στραγγίζετε. Πίνετε σε μερίδες μεταξύ των γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 2. Συλλογή βοτάνων "Αντιπαρασιτικά".Πίνετε για 2 εβδομάδες (μετά τη λήψη της πρώτης εβδομαδιαίας συλλογής). Παρασκευάστε σύμφωνα με τη συνταγή που αναγράφεται στη συσκευασία: Ενήλικες: Παρασκευάστε 1 κουταλιά της σούπας από τη συλλογή με 1 ποτήρι (200 ml) βραστό νερό. Για παιδιά από 7 έως 14 ετών, πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού Συλλογή Νο. 40 σε 1 ποτήρι βραστό νερό. Επιμείνετε 30 λεπτά. Φορτώνω. Πίνετε 1 ποτήρι έγχυμα πρωί και βράδυ (δηλαδή 1 ποτήρι το πρωί και μετά 1 ποτήρι το βράδυ) για 10-15 ημέρες.
 3. Χυμός πράσινου καρυδιούΠάρτε 20 σταγόνες ανά 100 ml νερού 3 φορές την ημέρα 20-30 λεπτά πριν από τα γεύματα για 1 μήνα χωρίς διακοπή στο πλαίσιο των παραπάνω συλλογών βοτάνων.
 4. Βάλσαμο με λάδι κολοκύθας και μαύρο σπορέλαιο(Πίνετε εναλλάξ για 1 εβδομάδα χωρίς διακοπή για 1 μήνα, δηλαδή επαναλάβετε κάθε λάδι 2 φορές). Δοσολογία των ελαίων: Λαμβάνετε 1 κουταλιά της σούπας (6 ml) βάλσαμο κολοκύθας 3 φορές την ημέρα με τα γεύματα (αναμείξτε με το φαγητό). Οι ενήλικες λαμβάνουν 1 κουταλάκι του γλυκού (4 ml) μαύρο σπορέλαιο, μισό κουταλάκι του γλυκού (2 ml) για παιδιά 6-12 ετών μία φορά την ημέρα με τα γεύματα (αναμείξτε με το φαγητό). Η δράση των ελαίων: αντιπαρασιτικό, ήπιο καθαρτικό, χολερετικό, ηπατοπροστατευτικό.
 5. Φυτο κεριάγια τη νύχτα από το ορθό σύμφωνα με το σχήμα: ορίστε 10 ημέρες, 10 ημέρες διάλειμμα και μετά ορίστε ξανά 10 ημέρες.
 6. Εκχύλισμα λευκού πηλού και κωνοφόρωνΠίνετε, εναλλάξ λήψη 1 εβδομάδας, χωρίς διακοπή για 1 μήνα, δ. H. επαναλάβετε κάθε θεραπεία 2 φορές.

Θα πρέπει να παρασκευαστεί ένα διάλυμα λευκής αργίλου σε ποσότητα 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού άργιλο με μια μικρή αντικειμενοφόρο πλάκα ανά 100 ml (μισό ποτήρι) νερό, που λαμβάνεται 3 φορές την ημέρα 1 ώρα πριν από τα γεύματα. Ο λευκός πηλός είναι προσροφητικό, για την αποφυγή δηλητηρίασης χρησιμοποιούμε ένα διάλυμα αργίλου για όλα τα προγράμματα καθαρισμού

Εκχύλισμα μαλακού ξύλουΠάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού (4 ml) από το εκχύλισμα σε 1 ποτήρι νερό 3 φορές την ημέρα μεταξύ των γευμάτων. Αυτό το σύμπλεγμα περιέχει εκχύλισμα κωνοφόρων για την πρόληψη των δηλητηριάσεων και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το μάθημα καθαρισμού διαρκεί 1 μήνα.