Σκουλήκια: 10 διαδρομές μόλυνσης και επιλογές θεραπείας

Πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα από το ανθρώπινο σώμα με δισκία - γρήγορα, ακίνδυνα και αποτελεσματικά; Αυτό είναι ένα επείγον πρόβλημα όχι μόνο στη θεραπεία της ελμινθίασης στην παιδική ηλικία. Το πρόβλημα της μόλυνσης με παράσιτα σχετίζεται με έναν ενήλικα που χρειάζεται αποτελεσματική θεραπεία όχι λιγότερο από τα παιδιά.

μια γυναίκα έχει συμπτώματα λοίμωξης του σώματος από παράσιτα

Πώς λειτουργεί η λοίμωξη;

Ο κανόνας που είναι γνωστός από την παιδική ηλικία να πλένετε τα χέρια σας πριν το φαγητό δεν είναι η μόνη προειδοποίηση για την πηγή επικίνδυνων λοιμώξεων. Τα βρώμικα δάχτυλα και οι παλάμες είναι ο γρηγορότερος τρόπος για τα σκουλήκια στο σώμα, γι 'αυτό απαιτείται επιπλέον προσοχή. Ο μηχανισμός της μόλυνσης από τα ελμίνθια του σώματος έχει μελετηθεί διεξοδικά από την ιατρική, οπότε ένα πολιτισμένο άτομο πρέπει να γνωρίζει για άλλες πηγές λανθάνουσας απειλής:

  • κατοικίδια ζώα - οι προνύμφες των παρασίτων βρίσκονται όχι μόνο σε περιττώματα που πέφτουν στο έδαφος, αλλά και στο ανθρώπινο σώμα μέσω βρώμικων χεριών. Είναι στο μαλλί και όταν το αγαπημένο ζώο του καθενός κινείται ελεύθερα γύρω από το σπίτι, κοιμάται σε καναπέδες και κρεβάτια, σαν μέλος της οικογένειας, αφήνει ακούσια σκουλήκια σε χαλιά, παιχνίδια, έπιπλα. Ο κίνδυνος είναι ότι η βιωσιμότητα των προνυμφών, για παράδειγμα, των σκουληκιών, χωρίς να εγκατασταθεί σε ευνοϊκό περιβάλλον, είναι έως και 6 μήνες. Επομένως, η παρουσία μιας γάτας ή σκύλου στο σπίτι απαιτεί από τους γονείς και τα παιδιά να λαμβάνουν αντιπαρασιτικά χάπια για τον άνθρωπο.
  • λαχανικά, φρούτα, βότανα - καινούργια που μαζεύτηκαν πρόσφατα από τον κήπο και παρουσιάστηκαν στα ράφια των καταστημάτων και των αγορών, στην επιφάνεια των οποίων μπορούσε να πάρει έδαφος μολυσμένο με ελμίνθια
  • ιδιωτικές και δημόσιες τουαλέτες - η επίσκεψη στις τουαλέτες απαιτεί ενδελεχή πλύσιμο των χεριών μετά την εκτέλεση των απαιτούμενων διαδικασιών.
  • Οι κήποι με λαχανικά, τα καλοκαιρινά σπίτια, τα χωράφια, τα κουτιά άμμου για τα παιδιά είναι η κύρια πηγή εξάπλωσης των σκουληκιών (pinworms και ascaris), για τη θεραπεία των οποίων τα φαρμακευτικά προϊόντα προσφέρουν χάπια κατά των παρασίτων όπως το pirantel, levamisole, mebendazole και άλλα.
  • νωπό κρέας και ψάρι - η μόλυνση οφείλεται σε ακατάλληλη ή ανεπαρκή θερμική επεξεργασία αυτών των προϊόντων.
  • Πόσιμο νερό από άβολες πηγές.
  • Κολύμπι σε νερά που βρίσκονται πολύ κοντά σε βοσκότοπους.
  • Μύγες και άλλα έντομα που φέρουν προνύμφες παρασίτων στα πόδια τους.

Η ιατρική πρακτική δείχνει ότι η αιχμή της ελμινθικής εισβολής συμβαίνει την άνοιξη και το φθινόπωρο, οπότε μέχρι τότε κάθε ιατρικό γραφείο θα πρέπει να έχει χάπια κατά των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα.

Τα παράσιτα μπορεί να προκληθούν από ζώα

Η γνώση της προέλευσης και του οικοτόπου των ελμινθών λέει ότι είναι απαραίτητες ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες για την ανάπτυξη παρασίτων. Αλλά η μόλυνση μπορεί να συμβεί οπουδήποτε στον κόσμο, ακόμη και στο αιώνιο κρύο της Ανταρκτικής, εάν τρώτε ένα άπλυτο μήλο που αποστέλλεται από τη Μεγάλη Γη.

Θεραπείες για παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα: δισκία και η αρχή της θεραπείας

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), περισσότερα από 1, 2 δισεκατομμύρια άτομα προσβάλλονται από μια προσβολή ελμινθών κάθε χρόνο, εκ των οποίων περίπου 4, 3 δισεκατομμύρια μολύνονται μόνιμα. Λοίμωξη από γάντζο, ασκορίαση. Ταυτόχρονα, τα υψηλά ποσοστά μόλυνσης αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την ταχεία εξάπλωση της νόσου.

Με την πρώτη ματιά, το «παιδικό» πρόβλημα έχει περισσότερες «ενήλικες» συνέπειες. Η ασθένεια επηρεάζει τη σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και την κατάσταση των ενηλίκων. Helminths, που παρασιτίζουν το σώμα και παρεμβαίνουν στη φυσιολογική λειτουργία του σώματος, εξασθενούν το ανοσοποιητικό σύστημα, κάνουν ένα άτομο υποτονικό, μειώνει την ικανότητά του να εργάζεται και την αντίστασή του σε σωματικές ασθένειες

Αυτή η άβολη «γειτονιά» που δημιουργεί συνεχή ενημερωτικά δελτία επηρεάζει την παραγωγικότητα. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η ελμινθική εισβολή κατατάσσεται τέταρτη στον κατάλογο των ασθενειών που είναι οι «ένοχοι» απτής οικονομικής ζημίας.

Η επιστημονική ιατρική και η σύγχρονη φαρμακευτική είχαν επομένως το καθήκον να βρουν αποτελεσματικά χάπια κατά των παρασίτων στο σώμα των παιδιών και των ενηλίκων, έτσι ώστε η εντερική ελμινθίαση να μην γίνει επιδημία του νέου αιώνα.

Η κύρια αρχή της δράσης των φαρμάκων είναι να επηρεάσει το παράσιτο με τη μορφή απόφραξης των μυϊκών και πεπτικών συστημάτων του με την καταστολή της μεταβολικής λειτουργίας της γλυκόζης στα κύτταρα των σκουληκιών.

Η έναρξη της ανθελμινθικής θεραπείας προηγείται διαγνωστικών μέτρων που θα βοηθήσουν στον προσδιορισμό του τύπου του σκουληκιού και θα συνταγογραφήσουν κατάλληλη θεραπεία.

Τι χάπια προτείνουν οι παρασιτολόγοι;

Τύποι ελμινθών Ένα φάρμακο οικόπεδο Αντενδείξεις
Σκουλήκια σκουληκιών Albendazole, pirantel, mebendazole, λεβαμισόλη Έχετε παράλυση στα σκουλήκια των ενηλίκων και διαλύστε εντελώς τα ερείπια τους Δεν πρέπει να λαμβάνεται από έγκυες γυναίκες μία ημέρα πριν από την κατάποση αλκοόλ, μπορεί να προκαλέσει διάρροια, έχει τοξική επίδραση στα νεφρά και στο ήπαρ.
Ταινία (ταινίες βοδινού και χοιρινού κρέατος, εχινόκοκκος, φαρδιά ταινία)

Επίπεδη (opistorchs)

Praziquantel, νικολοσαμίδη Επιτίθενται σε ενήλικες, προνύμφες και αυγά, παραλύοντας τη δραστηριότητά τους.

Τα προϊόντα αποσύνθεσης των ελμινθών προκαλούν σοβαρή δηλητηρίαση του σώματος, οπότε τις περισσότερες φορές η θεραπεία πραγματοποιείται σε νοσοκομείο υπό την επίβλεψη γιατρού.

Τα φάρμακα έχουν υψηλή τοξικότητα, επομένως είναι πιθανές επιπλοκές στο ήπαρ, στα νεφρά και στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Απαιτείται υποστηρικτική ανοσοθεραπεία κατά την αποβολή και αποκατάσταση του ελμινθίου.

Παραδοσιακά χάπια παρασίτων ή εναλλακτικές μέθοδοι: Ποιο είναι καλύτερο;

Εάν ένας ασθενής αποφασίσει να πάρει φάρμακα, πρέπει να καταλάβει ότι η σύνθεση τέτοιων φαρμάκων είναι αφύσικες ουσίες που λαμβάνονται μέσω χημικής σύνθεσης. Επομένως, δεν μπορούν να είναι απολύτως ακίνδυνες, τις οποίες οι οδηγίες χρήσης του φαρμάκου υποδεικνύουν σίγουρα με τη μορφή αντενδείξεων.

Απαλή και ασφαλής για το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των εγκύων και των παιδιών, είναι λαϊκές συνταγές που περιέχουν φυσικά προϊόντα - σκόρδο, κρεμμύδια, κολοκύθα, ήσυχο, καρύδια και άλλα. Ωστόσο, σε σύγκριση με τα χάπια κατά των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα, απαιτούν χρονοβόρα προετοιμασία και μεγαλύτερη περίοδο κατάποσης.

Λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες των ασθενών που θέλουν να απομακρύνουν τα ελμίνθια γρήγορα και με ασφάλεια, έχουν αναπτυχθεί ειδικά αντιπαρασιτικά συμπληρώματα διατροφής που συνδυάζουν τα αποτελέσματα της φαρμακευτικής αγωγής και την αβλαβή φυσικών συστατικών.

Η θεραπεία των παρασίτων στο ανθρώπινο σώμα, για τα οποία προσφέρονται δισκία με τη μορφή συμπληρώματος διατροφής, όχι μόνο επιτρέπει στον οργανισμό να καθαριστεί πλήρως από ανεπιθύμητους "επισκέπτες". Η ειδική σύνθεση του προϊόντος γίνεται μια αξιόπιστη προστασία για τα όργανα και τα συστήματα του σώματος από τη διείσδυση των σκουληκιών. Ως εκ τούτου, η θεραπεία είναι επίσης πρόληψη, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα δυσμενές περιβάλλον για την είσοδο και ανάπτυξη διαφόρων τύπων σκουληκιών.

Τα συμπληρώματα διατροφής ουσιαστικά δεν έχουν αντενδείξεις, εκτός από την ατομική δυσανεξία των επιμέρους συστατικών, έχουν μια ευχάριστη γεύση και είναι εύκολο στη χρήση. Αυτό τους καθιστά μια αξιόλογη εναλλακτική λύση για τα παραδοσιακά φάρμακα που μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε το "άβολο" πρόβλημα γρήγορα και εύκολα.