Πώς να αναγνωρίσετε την παρουσία παρασίτων στο σώμα

Τα παράσιτα χρησιμοποιούν θρεπτικά συστατικά στο σώμα σας.Παράσιτα στο ανθρώπινο σώμαΗ αναγνώριση μιας λοίμωξης δεν είναι εύκολη επειδή τα συμπτώματα είναι τόσο τυπικά που μπορούν να εντοπιστούν σε οποιαδήποτε κατάσταση. Τα πιο συνηθισμένα παράσιτα στον άνθρωπο είναι τα σκουλήκια, οι σκουλήκια και οι ταινίες. Οι άνθρωποι είναι οι οικοδεσπότες που τρέφονται με τα παράσιτα. Τα παράσιτα είναι αρκετά επικίνδυνα. Μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν διάφορες βλάβες στα παρεγχυματικά όργανα του ξενιστή που σχετίζονται με βακτηριακές λοιμώξεις. Είναι πολύ σημαντικό να διαγνωστεί ο τύπος του παρασίτου, καθώς οι μέθοδοι θεραπείας και οι μέθοδοι αφαίρεσης του παρασίτου από το ανθρώπινο σώμα εξαρτώνται από αυτό. Παρακάτω είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι παρασίτων.

σκουλήκι

Κάθε ένα από τα παράσιτα έχει ελαφρώς διαφορετικά συμπτώματα. Ας ασχοληθούμε πρώτα με τους σκουλήκια. Μπορείτε να δείτε την παρουσία τους στην καρέκλα. Τα συμπτώματα της προσβολής από σκουλήκι είναι πραγματικά δύσκολο να παρατηρηθούν και μπορεί να περιλαμβάνουν δυσφορία του εντέρου, κοιλιακό άλγος, διέγερση, νυχτερινές κρίσεις άγχους και μερικές φορές ζάλη. Οι θεραπείες για τα παράσιτα περιλαμβάνουν την κατανάλωση χυμού λάχανο λάχανο ή χυμό καρότου. Πιείτε ένα ποτήρι αυτού του χυμού με άδειο στομάχι, είναι πολύ σημαντικό. Εάν αυτό δεν βοηθά, τότε αξίζει να αγοράσετε αντιισταμινικά σε οποιοδήποτε φαρμακείο.

Ταινίες

Η ταινία αυξάνει την όρεξη του οικοδεσπότη του. Ως αποτέλεσμα, τα άτομα που έχουν μολυνθεί με αυτό το παράσιτο έχουν αυξημένη όρεξη, αλλά δεν αυξάνουν το βάρος, το οποίο είναι το πιο κοινό σημάδι λοίμωξης από ταινία. Εμφανίζεται επίσης κοιλιακός πόνος και η διάρροια μπορεί επίσης να είναι ένα κοινό σύμπτωμα. Αξίζει να παρακολουθείτε τα κόπρανά σας καθώς μπορείτε να δείτε ταινίες σε αυτά. Η ταινία κολλά στην εντερική επένδυση και είναι δύσκολο να αφαιρεθεί με θεραπείες στο σπίτι. Για να απαλλαγείτε από μια ταινία, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Σκουλήκια

Τα pinworms είναι σχετικά εύκολο να εντοπιστούν επειδή προκαλούν φαγούρα στον πρωκτό. Αυτά τα παράσιτα απαντώνται συχνότερα σε νεαρά παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η λοίμωξη συμβαίνει μετά την κατανάλωση τροφών που περιέχουν αυγά. Περνούν μέσα από τα έντερα και στον πρωκτό, όπου γεννούν τα αυγά τους. Το βούρτσισμα μπορεί να επιδεινώσει τη λοίμωξη. Μπορείτε να προσπαθήσετε να απαλλαγείτε από καρφίτσες πίνοντας χυμό λάχανο τουρσί, σπόρους κολοκύθας ή σκόρδο με άδειο στομάχι. Όλα αυτά τα τρόφιμα δεν είναι πολύ ευχάριστα για τα παιδιά, επομένως τα φάρμακα μπορούν να είναι το μόνο αποτελεσματικό μέσο. Οι σκουλήκια πεθαίνουν όταν χρησιμοποιείτε ζεστό, σαπουνόνερο. Η καλή υγιεινή μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα παράσιτα.