Λαϊκές θεραπείες για παράσιτα

Στη βιολογία, τα παράσιτα είναι οργανισμοί των οποίων η ζωτική δραστηριότητα συμβαίνει εις βάρος των πόρων άλλων, συνήθως πιο οργανωμένων μορφών ζωής. Με την καθημερινή έννοια, αυτός ο όρος χρησιμοποιείται συνήθως για αναφορά σε πρωτόζωα και ελμινθές που ζουν στο ανθρώπινο σώμα.

Παράσιτα στο ανθρώπινο σώμα

Με την πρώτη ματιά, οι παρασιτικές εισβολές είναι ένα σπάνιο και περιθωριακό φαινόμενο στον σύγχρονο κόσμο. Με την ανάπτυξη της ιατρικής, τη βελτίωση των πρακτικών υγιεινής και την αστικοποίηση, φαίνεται να είναι παρελθόν. Αυτή η γνώμη είναι λίγο λάθος: Οι ιστορίες του Διαδικτύου σχετικά με "συστάδες παρασίτων" δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά ακόμη και σήμερα υπάρχει αρκετά υψηλός κίνδυνος να γίνουν φορείς ανεπιθύμητης πανίδας. Οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, οι λάτρεις των εξωτικών φαγητών και των ταξιδιών, τα παιδιά και εκείνοι που παραμελούν τις συνήθεις πρακτικές υγιεινής είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε μολύνσεις. Τα πιο συνηθισμένα σημεία παρασιτικής προσβολής είναι:

  • Εξανθήματα άγνωστης προέλευσης, δερματίτιδα, ακμή.
  • δυσπεπτικές διαταραχές, καούρα, ναυτία, ξαφνική αύξηση βάρους, πεπτικά προβλήματα.
  • Πονοκέφαλος και ζάλη
  • Ευθραυστότητα των νυχιών, επιδείνωση των μαλλιών, πρόωρη γήρανση του δέρματος.
  • Επιδείνωση της ανοσίας και της αντίστασης στις ασθένειες, τακτικά κρούσματα έρπητα, κρυολογήματα.
  • γενική επιδείνωση της υγείας: δυσθυμικά φαινόμενα, νευρικότητα, λήθαργος.

Τις περισσότερες φορές, τα ελμίνθια και τα πρωτόζωα ζουν στα πεπτικά όργανα και στο ήπαρ. Τα παράσιτα μπορούν να παραμείνουν στο σώμα σχεδόν ανεπαίσθητα για χρόνια ή, αντίθετα, να προκαλέσουν αισθητά προβλήματα ένα μήνα μετά τη μόλυνση. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τα παράσιτα καταστρέφουν το ανθρώπινο σώμα, καταστρέφουν την ευεργετική εσωτερική χλωρίδα, επηρεάζουν την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών και καταστρέφουν τα συστήματα του σώματος. Η παρατεταμένη παραμονή τους στο ανθρώπινο σώμα απειλεί εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα υγείας και η παρασιτική προσβολή στα παιδιά μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική καθυστέρηση στη φυσική ανάπτυξη και σε μειωμένη ρύθμιση των νεύρων.

Τις περισσότερες φορές, ο καθαρισμός του σώματος από τα παράσιτα απαιτεί τη βοήθεια επαγγελματιών γιατρών. Εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να είναι παρόντα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό και να ξεκινήσετε την κατάλληλη θεραπεία. Πολλές φυσικές θεραπείες για τα παράσιτα έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της ανάκαμψης, στην παροχή πρόσθετης υποστήριξης φαρμακευτικής θεραπείας και στην πρόληψη λοίμωξης. Το πλεονέκτημα των φυσικών φαρμάκων σε σύγκριση με τα συνθετικά φάρμακα είναι η χαμηλότερη τοξικότητά τους, η φθηνότητα και η ευκολία χρήσης. Αλλά αξίζει να χρησιμοποιήσετε προσεκτικά λαϊκές θεραπείες: εάν κάνετε αντιιδρωτικά στο σπίτι, πρέπει να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Πολύ μικρή δόση ενεργού φυτικού υλικού δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και βοηθά τα παράσιτα να αναπτύξουν αντίσταση σε αυτά. Η υπερβολική δόση μπορεί να οδηγήσει σε υπερδοσολογία.

Βότανα κατά παρασίτων: λίστα και περιγραφή

Είναι πολύ εύκολο να ορίσετε μόνοι σας τα αντιπαρασιτικά φαρμακευτικά φυτά σύμφωνα με το γούστο σας: πικρό, πικάντικο ή ξινό. Οι ουσίες που δημιουργούν μια τέτοια γεύση στα φυτά δημιουργούν συνθήκες στο ανθρώπινο σώμα που είναι δυσμενείς για τη λεπτομέρεια των ελμινθών και τις απλούστερες συνθήκες.

Πίκρα- ίσως η πιο γνωστή και αποδεδειγμένη θεραπεία κατά των παρασίτων. Οι ουσίες που περιέχονται στα στελέχη και τα φύλλα της αψιθιάς ακινητοποιούν τα σκουλήκια και προάγουν φυσικά την απέκκρισή τους. Επίσης, το wormwood βοηθά το σώμα να απαλλαγεί γρήγορα από τοξίνες που παράγονται από ελμινθούς. Το βότανο είναι αρκετά δηλητηριώδες, επομένως είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε σε συνδυασμό με άλλα φυτά. Το Wormwood δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε έλκη και υπέρβαρα, καθώς και σε άτομα με εξασθενημένο ήπαρ και παιδιά.

Θηρανθεμίς- Όπως το σκουλήκι, έχει παράλυση στα σκουλήκια ενηλίκων, αλλά είναι λιγότερο τοξικό και πιο ήπιο. Έχει χολερετικές και αντισηπτικές ιδιότητες, διεγείρει την αποτοξίνωση.

γαρύφαλλο μπαχαρικό- Αντιπαρασιτικό αποτέλεσμα, καταστρέφει τόσο τους ενήλικες όσο και τα αυγά σκουληκιών, βοηθά στον καθαρισμό του ήπατος και των εντέρων, έχει αντιμυκητιακή, αντιβακτηριακή και αντισπασμωδική δράση.

Ρίζα ElecampaneΧρησιμοποιείται για την καταπολέμηση των παρασίτων στο έντερο και επίσης βοηθά στον καθαρισμό του κυκλοφορικού συστήματος και της αναπνευστικής οδού.

Ρίζα Marshmallow- ένα εξαιρετικό εργαλείο με πολλές χρήσεις. Μεταξύ άλλων, βοηθά στην αντιμετώπιση των απλούστερων παρασίτων και των συνεπειών της παραμονής τους στο σώμα, θεραπεύει τις κατεστραμμένες μεμβράνες των εσωτερικών οργάνων, διεγείρει την περισταλτικότητα, έχει αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, αυξάνει την ασυλία και αντοχή σε επαναλαμβανόμενες εισβολές.

Μαύρο κύμινοΘεωρείται αποτελεσματικό έναντι πολλών τύπων ελμινθών και καταστρέφει επίσης τις προνύμφες και τα αυγά τους. Βοηθά να απαλλαγούμε από τα συμπτώματα και τις συνέπειες της εισβολής: ατοπικές δερματικές παθήσεις, φλεγμονή, ομαλοποιεί την πέψη.

Ρίζα πικραλίδων- διεγείρει τέλεια τις εκκριτικές λειτουργίες: έχει διουρητικές, καθαρτικές και χολερετικές ιδιότητες, η πικρία μειώνει το επίπεδο υγρασίας στο σώμα και μειώνει τη βιωσιμότητα σχεδόν όλων των μορφών ελμινθών.

Βάλτο Calamusκατάλληλο για την καταστροφή των παρασίτων στο ήπαρ και το πάγκρεας, βελτιώνει τις εκκριτικές λειτουργίες του σώματος. διαφέρει στην ταχύτητα.

τσουκνίδαέχει ένα ήπιο αντιπαρασιτικό αποτέλεσμα, λειτουργεί υπέροχα σε συνδυασμό με το ήσυχο και το σκουλήκι και βοηθά στην καταπολέμηση των τριχοφυτών και των πνευμόνων.

Σπόροι άνηθου και μάραθουεξουδετερώνει επιβλαβείς ουσίες που συσσωρεύονται στο ήπαρ κατά τη διάρκεια της λοίμωξης, διεγείρει τις εκκριτικές λειτουργίες. Το χρώμα και το βότανο του yarrow επηρεάζουν το σώμα με παρόμοιο τρόπο.

λιναρόσπορος- Απομακρύνει αποτελεσματικά τα παράσιτα και το καθαρτικό αποτέλεσμα του φαρμάκου επιταχύνει την απέκκρισή τους. Το λινάρι καθαρίζει επίσης καλά και προστατεύει τα έντερα και το στομάχι από επιβλαβείς επιδράσεις, θεραπεύει πληγές και διάβρωση.

Μπουμπούκια σημύδαςσυνιστάται για σοβαρά γαστρεντερικά συμπτώματα παρασιτικής εισβολής. Εξαλείφουν οδυνηρές αισθήσεις, βοηθούν στη διάρροια, τη ναυτία και το αέριο.

ΚατιφέςΧρήσιμο σε συνδυασμό με ισχυρότερα φάρμακα, σταματά τις φλεγμονώδεις διεργασίες, έχει αντιτοξική και αντισηπτική επίδραση στο σώμα και προάγει την επούλωση του εντερικού βλεννογόνου.

σκόρδο- Το απλούστερο διαθέσιμο εργαλείο, αλλά η αποτελεσματικότητά του εκδηλώνεται καλύτερα στη σύνθετη θεραπεία. Τα φυτοκτόνα που βρίσκονται στο σκόρδο δημιουργούν ένα δυσμενές περιβάλλον για τα παράσιτα και με συνεχή χρήση, το σκόρδο μπορεί να γίνει ένας καλός προφυλακτικός παράγοντας.

κόκκινο πιπέρι(Τσίλι) και το μαύρο πιπέρι ανήκουν στους βοηθητικούς και προφυλακτικούς παράγοντες, έχουν βακτηριοκτόνο δράση, καθαρίζουν το ήπαρ και διεγείρουν τον μεταβολισμό, ο οποίος συμβάλλει στην αποτοξίνωση. Όπως το σκόρδο, το πιπέρι συνιστάται να προστεθεί στα τρόφιμα ως καρύκευμα.

Πιπερόριζακατάλληλο για χρήση ως μέρος των παρασιτικών παρασκευασμάτων. Η ρίζα αναγεννά την εντερική και γαστρική βλεννογόνο μεμβράνη, έχει αποτοξινωτική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Ως προληπτικό μέτρο, το τζίντζερ μπορεί να προστεθεί στο τσάι.

Αυτά τα αντιπαρασιτικά φάρμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με τη μορφή μπαχαρικών ή προσθέτων τροφίμων. Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή ποτών, βάμματα ή αφέψημα, χρησιμοποιούνται σε καθαρή μορφή ή συνδυάζονται με διαφορετικούς τρόπους.

Αντιπαρασιτικά τέλη: Εφαρμογή και συνταγές

Για το καλύτερο αποτέλεσμα, συνιστάται ο συνδυασμός διαφορετικών τύπων φυτικών υλικών. Με αυτήν την προσέγγιση, το αποτέλεσμα των συστατικών γίνεται πιο μαλακό και ταυτόχρονα πιο έντονο. Τα αντιπαρασιτικά παρασκευάσματα επιτρέπουν τη σύνθετη λύση του προβλήματος της εισβολής, καθώς και την πρόληψη της επανεμφάνισης με την ενίσχυση της ανοσίας και την αλλαγή του εσωτερικού περιβάλλοντος του σώματος.

Παρασκευή αψιθιάς (1 μέρος), γαρύφαλλο (1, 5 μέρη) και βυρσοδεψία (3 μέρη). Τα βότανα πρέπει να αλεσθούν και να αναμιχθούν καλά, το μείγμα καταναλώνεται ξηρό με νερό πριν ή κατά τη διάρκεια των γευμάτων. 4-5 ημέρες για ½ κουτ. Αυξήστε σταδιακά τη δόση του γεύματος σε 1 κουταλάκι του γλυκού. 3 φορές την ημέρα. Η θεραπεία διαρκεί 24 ημέρες.

Ένα αποτελεσματικό παρασκεύασμα από μείγμα βοτάνων. Η σύνθεση περιλαμβάνει ισχυρές αντιπαρασιτικές φυτικές θεραπείες. Το φάρμακο διατίθεται σε μορφή σκόνης ή κάψουλας, εύκολο στη χρήση και κατάλληλο για παιδιά ηλικίας τριών ετών και άνω.

Έγχυση μαυρίσματος, χαμομηλιού, yarrow, wormwood και δρυός. Ανακατέψτε τα θρυμματισμένα συστατικά σε ίσες ποσότητες, 30 γρ. Ανακατέψτε σε μια κατσαρόλα, ρίξτε 1 λίτρο. βραστό νερό; Αφήστε το ποτό να παραμείνει ζεστό για 50-60 λεπτά. Η συλλογή καταναλώνεται σε 100 ml. με άδειο στομάχι δύο φορές για 10 ημέρες με διάλειμμα 3 ημερών.

Έγχυση του κυμινοειδούς κάμνου, του κενταύρου και του ήλιουΑνακατέψτε τα καθορισμένα βότανα σε ίσα μέρη και τα φέρετε σε σκόνη. 15 g του φαρμάκου ρίχνουμε 200 ml. Βραστό νερό, αφήνουμε ζεστό και σκεπάζουμε για 50-60 λεπτά. Πάρτε έγχυση 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. πριν από τα γεύματα 3 φορές την ημέρα.

Βάμμα αλκοόλης σε χρένο και σκόρδο. Λειτουργεί καλά ενάντια στα λάμπλια και άλλα πρωτόζωα. Κλείνετε 40 γραμμάρια ψιλοκομμένης ρίζας χρένου και 40 γραμμάρια σκελίδες σκόρδου. Αφήστε το ποτό να είναι απότομο για 7-10 ημέρες. Το βάμμα λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα - 20 σταγόνες μαζί με ζεστό νερό ή γάλα. Ο παράγοντας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε άτομα με γαστρίτιδα και έλκη.

Μία παρασκευή από ευκάλυπτο, βαλσαμόχορτο, γαρίφαλα, βανίλια, yarrow και θυμάρι. Τρίψτε και ανακατέψτε μέρος όλων των συστατικών και μετά 1, 5 κουταλιές της σούπας. μεγάλο. Ρίχνουμε το φάρμακο σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε 350 ml. Καθαρό νερό, βράζουμε και αφήνουμε να καεί για άλλα 6-7 λεπτά. Στη συνέχεια, αφήστε το ζωμό να βυθιστεί σε ένα ζεστό μέρος και αφήστε το να κρυώσει. Το φάρμακο λαμβάνεται για μισό φλιτζάνι τρεις φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα. Μάθημα - 12 ημέρες, τρεις φορές την εβδομάδα με διαλείμματα. Ο ζωμός είναι ιδανικός για σκουλήκια και σκουλήκια - τα πιο κοινά παράσιτα σήμερα.

Συμβουλές

Φροντίστε να ρωτήσετε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία. Μην αρνείστε να παίρνετε φάρμακα χωρίς προφανή ανάγκη (αντενδείξεις, έντονες παρενέργειες).

Συνδυάστε διαφορετικά βότανα, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε τα τέλη - η δράση τους είναι πιο ισορροπημένη, δεν φοβάται τη φθηνή: όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα φθηνά φυτικά παρασκευάσματα δεν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικά. Μελετήστε προσεκτικά τις αντενδείξεις όλων των επιλεγμένων φυτικών φαρμάκων. Το φυτό δεν είναι αλλεργιογόνο για εσάς.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, πρέπει να ακολουθήσετε μια δίαιτα: τρώτε πολλά φρέσκα λαχανικά και φρούτα, ελαχιστοποιήστε την κατανάλωση κρέατος και γάλακτος. Τρώτε τακτικά με τη μορφή μπαχαρικών: κανέλα, μπαχάρι, κουρκούμη, σκόρδο, βασιλικό, ρίζα τζίντζερ, κάρδαμο. Τα μπαχαρικά κάνουν το σώμα σας άβολο λόγω παρασιτισμού και αποτρέπουν τον πολλαπλασιασμό των ελμινθών εάν μολυνθούν.

Είναι καλύτερο να συνδυάσετε την πρόσληψη αντιπαρασιτικών βοτάνων με τη λήψη φυτικών καθαρτικών για τον καθαρισμό του σώματος πιο έντονα, για παράδειγμα, με σανό ή φλοιό θαλάσσιου buckthorn. Είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείτε διουρητικά (αλογουρά, σταφίδα, αρκεύθου) και αποτοξινωτικά (ρίγανη, βαλσαμόχορτο). Αντικαταστήστε το ηλιέλαιο στην καθημερινή σας διατροφή με κολοκύθα ή λάδι κέδρου. Καθαρίζουν καλά το σώμα και αποτρέπουν τη μόλυνση. Ενισχύστε την ανοσία με προσαρμοστικές φυτικές θεραπείες. Τα βάμματα και τα αφέψημα της λευχαίας, της λεμονόχορτου, του θυμαριού, της ροδιόλας και της εχινάκειας είναι ιδανικά για αυτό. Φυσικά, πρέπει να πλένετε καλά τα χέρια και τα προϊόντα σας πριν τα χρησιμοποιήσετε. Για να αποκλείσετε τα παράσιτα στα κατοικίδια ζώα, να μην πίνετε μη επεξεργασμένο νερό (π. χ. από πηγές) και να μην κολυμπάτε σε μολυσμένα νερά κοντά σε οικισμούς, είναι επίσης σημαντικό να υποβληθείτε στον εαυτό σας τακτικές εξετάσεις.

Αποτέλεσμα

Τα φυσικά αντιπαρασιτικά φάρμακα είναι κατάλληλα για την καταπολέμηση των εισβολών και των συνεπειών τους. Κατά μέσο όρο, η θεραπεία με αντιπαρασιτικά παρασκευάσματα διαρκεί περισσότερο από την τυπική θεραπεία. Οι λαϊκές θεραπείες χαρακτηρίζονται από πολυπαραγοντικό και ταυτόχρονα απαλότερο αποτέλεσμα στο σώμα. Η πρόσληψή τους σπάνια οδηγεί σε δυσάρεστες συνέπειες, έχουν λιγότερες αντενδείξεις. Ωστόσο, τα φυτικά φάρμακα στο σπίτι δεν υποκαθιστούν την επίσκεψη ενός γιατρού. Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, είναι καλύτερα να ζητήσετε συμβουλές από έναν επαγγελματία.