Οι σπόροι κολοκύθας εξαλείφουν τα παράσιτα

Δεν υπάρχουν σημαντικές επιστημονικές ενδείξεις ότι οι σπόροι κολοκύθας μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη των παρασίτων. Ούτε η ΠΟΥ ούτε η Εθνική Υπηρεσία Υγείας των ΗΠΑ κάνουν αυτήν τη σύσταση. Πόσοι σπόροι για φαγητό, κανείς δεν θα πει σίγουρα. Δεν υπάρχουν επαληθευμένα δεδομένα από ιατρικούς οργανισμούς σχετικά με αυτό το εύρημα. Θα σας πούμε πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα και αν αξίζει καν να φάτε σπόρους κολοκύθας.

Οι σπόροι κολοκύθας απομακρύνουν τα παράσιτα

Πώς να ξέρετε εάν έχετε παράσιτα

Ακόμα και στο σπίτι δεν θα μπορείτε να καταλάβετε εάν υπάρχουν παράσιτα. Συχνά φορές, αυτοί οι μη προσκεκλημένοι συγκάτοικοι δεν εμφανίζονται με κανέναν τρόπο. Μπορούν να φανούν στο μπάνιο μόνο μετά το μπάνιο ή τον έμετο.

Πολλά από τα συμπτώματα που δείχνουν τα παράσιτα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι σημάδια πολλών άλλων ασθενειών. Για παράδειγμα, διάρροια, αιματηρά κόπρανα, ναυτία ή έμετος μπορεί να εξακολουθούν να είναι συμπτώματα δηλητηρίασης ή γαστρεντερικής νόσου.

Και συμβαίνει το αντίστροφο. Τα συμπτώματα που δεν σχετίζονται με την πέψη και τη λειτουργία του εντέρου μπορεί να υποδηλώνουν ότι υπάρχουν παράσιτα στο σώμα. Για παράδειγμα, οι προνύμφες Ascaris μπορούν να εισέλθουν στους πνεύμονες. Στη συνέχεια, το άτομο βασανίζεται από βήχα, συριγμό και δύσπνοια. Φαίνεται ότι έχει βρογχίτιδα ή πνευμονία.

Μόνο ένας γιατρός μπορεί να κάνει μια ακριβή διάγνωση μετά από εξέταση και εξέταση. Επομένως, είναι καλύτερα να πάτε σε έναν θεραπευτή αμέσως.

Εάν ο γιατρός επιβεβαιώσει τις υποψίες σας, θα συστήσει ένα τεστ κοπράνων. Ένα τέτοιο τεστ μπορεί να συνταγογραφηθεί εάν η διάρροια, οι κράμπες, το αέριο και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα από τα έντερα εμφανίζονται τακτικά.

Οι ενδοσκοπικές εξετάσεις είναι λιγότερο συχνές όταν ένας σωλήνας με κάμερα στο τέλος εισάγεται στο στόμα ή στον πρωκτό. Αυτό συμβαίνει μόνο εάν δεν βρέθηκε τίποτα στα κόπρανα, αλλά ο γιατρός έχει λόγους να πιστεύει ότι υπάρχουν παράσιτα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, γίνεται εξέταση αίματος για αντισώματα και αντιγόνα που χρησιμοποιεί ο οργανισμός για να ανταποκριθεί σε πιθανή μόλυνση. Εάν οι εξετάσεις και η ενδοσκόπηση δεν εντοπίσουν παράσιτα, ο γιατρός σας μπορεί να παραγγείλει μαγνητική τομογραφία, ακτινογραφία ή αξονική τομογραφία. Αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο.

Πώς να απαλλαγείτε από τα παράσιτα

Υπάρχουν πολλές δημοφιλείς συνταγές για το πώς να αφαιρέσετε τα παράσιτα με ένα γλυκό, κόκκινο πιπέρι, σκόρδο ή σόδα. Ωστόσο, η δοσολογία των συστατικών δεν είναι σαφής και αυτές οι μέθοδοι δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αποτελεσματικές. Δεν υπάρχουν επίσης επαληθευμένα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της φυτικής θεραπείας. Επιπλέον, όλες αυτές οι μέθοδοι δεν λαμβάνουν υπόψη πιθανές παρενέργειες και αλλεργικές αντιδράσεις.

Υπάρχουν αποτελεσματικά φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην απαλλαγή από τα παράσιτα. Τέτοια φάρμακα δεν πρέπει να λαμβάνονται για προφύλαξη ή αυτο-συνταγογράφηση, καθώς διαφορετικά παράσιτα απαιτούν διαφορετικές θεραπείες. Μόνο ένας γιατρός θα επιλέξει το κατάλληλο φάρμακο και τη δοσολογία του.

Οι σπόροι κολοκύθας δεν βοηθούν καθόλου στην καταπολέμηση των παρασίτων;

Πολύ, πολύ απίθανο: υπάρχουν πολλά παράσιτα και η επιστήμη δεν γνωρίζει από ποια σκουλήκια μπορούν να βοηθήσουν. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να προσθέσετε σπόρους κολοκύθας στο φάρμακο, δεν πρόκειται να βλάψετε τον εαυτό σας. Οι σπόροι κολοκύθας είναι υγιείς και περιέχουν 13 mg σιδήρου ανά 100 γραμμάρια. Ο κανόνας σιδήρου για άνδρες άνω των 18 ετών και γυναίκες άνω των 50 ετών είναι 8, 7 mg ημερησίως και για γυναίκες μεταξύ 19 και 50 ετών 14, 8 mg ανά ημέρα. Είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ερυθρά αιμοσφαίρια που μεταφέρουν οξυγόνο γύρω από το σώμα. Ο σίδηρος μπορεί επίσης να ληφθεί από κρέας, αποξηραμένα φρούτα, όσπρια και ξηρούς καρπούς.

Σπόροι κολοκύθας μπορούν να καταναλωθούν ωμά ή ψητά. Προσθέστε τα σε ψημένα προϊόντα, σαλάτες και δημητριακά εάν δεν είστε αλλεργικοί. Για να απορροφήσετε καλύτερα τον φυτικό σίδηρο, φάτε τρόφιμα με βιταμίνη C - εσπεριδοειδή, πιπεριές, φράουλες, σταφίδες, πατάτες και λαχανάκια Βρυξελλών.

Πώς να αποφύγετε τη μόλυνση από παράσιτα

Οι κύριοι παράγοντες κινδύνου είναι η νεαρή ηλικία, το ζεστό κλίμα και η κακή υγιεινή. Για παράδειγμα, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών μπορούν να γίνουν φορείς των σκουληκιών και των σκουληκιών, επειδή συχνά δεν πλένουν τα χέρια τους, σαν να παίζουν στη λάσπη και να πηδούν σε λακκούβες.

Για να αποτρέψετε την εμφάνιση παρασίτων, ακολουθήστε αυτούς τους κανόνες:

  • Πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό σε υγιεινές περιοχές.
  • Μην τρώτε κομμένα φρούτα και λαχανικά, για παράδειγμα σε αγορές.
  • Πλύνε τα χέρια σου με σαπούνι και νερό.
  • Μην φιλάτε τα ζώα και μην πλένετε τα χέρια σας αφού τα χειριστείτε.
  • Πλύνετε καλά τα λαχανικά και τα φρούτα.
  • Προσπαθήστε να μην τρώτε ωμά θαλασσινά.
  • Ζεσταίνετε το κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά μέχρι να ψηθούν.

Αν νομίζετε ότι έχετε ή είχατε τη δυνατότητα να δείτε παράσιτα, τότε μην ψάχνετε στο Διαδίκτυο για ποιες αναλογίες αναμειγνύονται σόδα και πάπρικα. Οι περισσότερες παρασιτικές λοιμώξεις αντιμετωπίζονται πολύ απλά. Για παράδειγμα, μία δόση mebendazole θα βοηθήσει με τους καρφίτσες και μια άλλη δόση θα βοηθήσει μετά από μερικές εβδομάδες. Απευθυνθείτε στον γιατρό σας και πίνετε μόνο φάρμακα σύμφωνα με τις οδηγίες - εάν η δοσολογία είναι εσφαλμένη, μπορεί να είναι τοξική.

Επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας εάν το παιδί σας έχει μολυνθεί από το παράσιτο. Εάν τα έχετε, επισκεφτείτε τον οικογενειακό γιατρό ή τον ιατρό σας.